TRANSFER KARIJERE: Iz prestonice na Apeninsko poluostrvo - osetno se povećava broj srpskih fudbalera u Italiji?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

19.06.2023

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajnim partijama su skrenuli pažnju na sebe.

TRANSFER KARIJERE: Iz prestonice na Apeninsko poluostrvo - osetno se povećava broj srpskih fudbalera u Italiji?

Foto: Instagram.com/acperugia_official

Fudbaleri Železnika 1930 prethodnu sezonu okončali su na trećoj poziciji Međuopštinske lige Beograd - "grupa A". Popularni "lavovi" nisu uspeli da se izvbore za plasman u viši rang takmičenja, Prvu beogradsku ligu - "grupa A", s obzirom da su takmičarsku godinu ispred njih okončale ekipe Bežanije i BUSK-a.

 

Slično ostvarenje zabeležila je i omladinska selekcija kluba iz Železnika. Mladi "lavovi" su u okviru Druge beogradske lige zauzeli treću poziciju sa skorom od 13 pobeda, jednog remija i devet poraza, ali je plasman u viši rang, Prvu omladinsku ligu Beograda obezbedila ekipa OLE iz Borče, dok je zemunski Teleoptik bio drugoplasirani.

Međutim, tokom sezone četvorica mladih fudbalera Železnika 1930 skrenula je na sebe pažnju evropskih emisara. Reč je o Andriji Veselinovu, Andreju Rupcu, Danijelu Lovriću i Nikoli Kneževiću.

Foto: FK Železnik 1930

Nastavak karijere na Apeninskom poluostrvu?

 

Njih četvorica su krenuli put Apeninskog poluostrva gde će boraviti na probi u ekipi Peruđe i pokušaće da se izbore za prvi profesionalni ugovor.

Kada je reč o ekipi Peruđe, ona se tokom nedavno okončane sezone takmičila u italijanskoj Seriji B. Sa skorom od deset pobeda, devet remija i 19 poraza i 39 osovjenih bodova, zauzeli su 18. poziciju na tabeli i od naredne jeseni će biti učesnici trećeg stepena italijanskog fudbala, Serije C.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading