JOŠ DVA BODA DELE IH OD SNA: Pred crveno-belima je 180 istorijskih minuta - višedecenijska nadanja generacija kluba, na domak su ostvarenja! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.05.2024

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampanjac već može da se stavi na hlađenje, ili ipak ne...

JOŠ DVA BODA DELE IH OD SNA: Pred crveno-belima je 180 istorijskih minuta - višedecenijska nadanja generacija kluba, na domak su ostvarenja! (VIDEO)

Foto: Instagram.com/ibrahimzubairu10

Fudbaleri Jedinstva sa Uba zabeležili su i treći trijumf u nizu čime su došli na prag ostvarenja snova svih klupskih generacija.

 

Veliki posao učinili su crveno-beli u prethodne dve takmičarske runde savladavši direktnog konkurenta Tekstilac iz Odžaka rezultatom 2:1, da bi navedeni trijumf potvrdili u prestonici savladavši nakon velike borbe ekipu RFK Grafičara rezultatom 4:2.

Oko 1.200 ljubitelja fudbala okupilo se na stadionu "Dragan Džajić" i već i osmom minutu susreta protiv Mačve iz Šapca, domaćin je preko Karikarija imao i prvu priliku. Nakon po još jedne prilike sa obe strane, sporna situacija viđena je u 29. minutu igre kada je došlo do kontakta između šabačkog čuvara mreže Matije Gočmanca i Ibrahima Zubaire, ali je sudija Stefan Đokić procenio da kaznenog udarca nema.

Ipak, erupcija oduševljenja domaćina nastupila je u 42. minutu. Golubović i Dimitrić su izrežirali akciju koju je Karikari krunisao asistencijom ka Jovanu Stojanoviću kojem nije bilo teško da sa pet metara zatrese mrežu.

Nakon svega 120 sekundi u drugom poluvremenu mreža gostiju se zatresla, ali je pogodak poništen nakon intervencije pomoćnog sudije. Ipak, u 58. minutu nakon "karambola" u petercu gostiju i pogođenog okvira gola, Ibrahim Zubairu duplira prednost svoje ekipe.

Do kraja meča, u četvrtom minutu nadoknade vremena, viđen je još jedan pogodak. Ovoga puta zatresla se mreža domaćeg sastava, a u listu strelaca se upisao Stefan Stanojević.

 

 

- Prva liga Srbije, 35. kolo:

Jedinstvo (Ub) - Mačva (Šabac) 2:1 (1:0)

Strelci: J. Stojanović u 42. i I. Zubairu u 58. minutu za Jedinstvo; S. Stanojević u 90+4. minutu za Mačvu

Stadion: "Dragan Džajić", Ub

Gledalaca: 1.200

Sudija: Stefan Đokić

Žuti kartoni: Đ. Mitić, A. Paić, J. Stojanović (Jedinstvo); L. Pejović, B. Vraštanović, M. Adamović, M. Novaković, P. ristić, N. Jovanović (Mačva)

Jedinstvo (Ub): Dubljanić, Doderović, Golubović, Pivaš, Paić, Denić (Radivojević), Miladinović (Mitić), Dimitrić, Karikari, Stojanović (Milanović), Zubairu.

Mačva (Šabac): Gočmanac, Marković, Jevtić (Jovanović), Ristivojević, Novaković, Jovović, Vraštanović (Stanojević), Adamović (Mijailović), Pejović (Ristić), Radunović (Đorđić), Abdulahi.

Ovim trijumfom Jedinstvo je stiglo na samo dva boda koliko ih dele od istorijskog plasmana u elitni rang srpskog klupskog fudbala, a priliku da navedeno i ostvare, imaće narednog vikenda kada će u Sremskoj Mitrovici gostovati ekipi Radničkog. 

Na Ubu se nadaju da će veliko slavlje biti priređeno 25. maja kada će na stadionu "Dragan Džajić" u poslednjoj utakmici aktuelne sezone gostovati Smederevo 1924.

Kada je reč o šabačkoj Mačvi, oni su plasmanom u plej-of ostvarili primarni klupski cilj, a predstojeći mečevi protiv Inđije Toyo Tires i Tekstilca iz Odžaka, za njih će biti revijalnog karaktera.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading