SVE SE PROMENILO PREKO NOĆI: Od borbe za titulu, do ponora ispadanja - crveno-belima nad glavom visi Damoklov mač!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.05.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivani problemi.

SVE SE PROMENILO PREKO NOĆI: Od borbe za titulu, do ponora ispadanja - crveno-belima nad glavom visi Damoklov mač!

Foto: FK Sinđelić

Beogradski Sinđelić u ovosezonsko takmičenje u okviru Srpske lige Beograd ušao je kao klub koji je smatran jednim od favorita kada je u pitanju borba za vrh tabele i plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

 

Navedeno, crveno-beli iz Ulice Vojislava Ilića i potvrđivali su partijama na startu sezone kada su u uvodnih pet prvenstvenih mečeva zabeležili učinak od četiri pobede i jednog remija. Međutim, u periodu od polovine septembra prethodne, do aprila 2023. godine, Sinđelić je odigrao 15 sureta u kojima je zabeležen svega jedan trijumf, čime su svi snovi o plasmanu u viši rang takmičenja, raspršeni kao "mehur od sapunice".

I pored svega, činilo se da će popularni "orlovi" bez većih trzavica okončati aktuelnu sezonu, ali je nedavna odluka disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, kojom se kažnjavaju klubovi beogradske grupe srpskoligaškog karavana, donela velika pomeranja na tabeli.

Gubitkom četiri boda, od "mirne luke", Sinđelić se našao u situaciji da dva kola pre okončanja takmičenja ima svega četiri boda više u odnosu na BSK iz Borče koji se u ovom momentu nalazi u zoni ispadanja. Kada se tome doda da će sastav sa stadiona u Ulici Vojislava Ilića već danas (subota, 27. maj) gostovati u Gornjoj varoši apsolutnom favoritu, ekipi Zemuna, a da ih narednog vikenda očekuje i duel protiv surčinskog Jedinstva, ekipe koja se oduzimanjem bodova takođe našla u teškom položaju, jasno je da crveno-beli ni u kom slučaju finiš šampionata ne mogu dočekati mirno.

Foto: FK Sinđelić

Hoće li se u Vojislava Ilića i naredne sezone igrati srpskoligaški fudbal?

 

- Srpska liga Beograd, 29. kolo:

Zemun (Zemun) - Sinđelić (Beograd)

Stadion: Stadion u Gornjoj varošu

Datum: Subota, 27. maj

Početak: 17 časova

Ostaje da se vidi hoće li crveno-beli uspeti da se izdignu iz neočekivanih problema i ostanu u rangu takmičenja u kojem su trenutno, a jasno je da klub koji će za četiri godine proslaviti devet decenija postojanja, zaslužuje da se ponovo nađe i u drugom stepenu srpskog klupskog fudbala.

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading