TABELA NIJE MERILO VREDNOSTI: Duel u kupu crno-belima "OTVORIO OČI" - "carevi" traže potvrdu velikog skalpa!

Autor:

Sport

27.05.2023

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored činjenice da će klub naredne sezone nastupati u zonskog rangu takmičenja, na čuvenom "Bubnju" optimizam ne jenjava.

TABELA NIJE MERILO VREDNOSTI: Duel u kupu crno-belima "OTVORIO OČI" - "carevi" traže potvrdu velikog skalpa!

Foto: Sava Jojić

Proteklo je tek nekoliko dana od kako su fudbaleri niškog Car Konstantina priredili prvorazrednu senzaciju u finalu Kupa grada Niša kada su nakon izvođenja jedanaesteraca savladali velikog favorita iz Popovca čime su, u rezultatskom smislu, sumornu sezonu okončali peharom.

 

Na krilima navedenog uspeha popularni "carevi" u nedelju 28. maja sa početkom od 11 časova na stadionu "Bubanj" u okviru 28. kola Srpska lige Istok dočekuju Timočanin iz Knjaževca.

Nišlije su u poslednjih pet mečeva ostvarile četiri poraza, ali su 23. aprila u duelu protiv Vlasine iz Vlasotinca uspeli da ostvare prvi ovosezonski prvenstveni trijumf, koji im uz navedeno kup ostvarenje, daje "vetar u leđa" uoči predstojećeg meča.

Timočanin je neporažen u prethodnih pet mečeva. Zabeležili su tri pobede (GFK Jagodina 3:2, Radnički Svilajnac 2:0 i Jedinstvo Paraćin 2:1) i dva remija (Vlasina 1:1 i Dunav Prahovo 1:1) i trenutno sa 42 osvojena boda, u sam finiš šampionata ulazi bez rezultatskog imperativa.

- Srpska liga Istok, 28. kolo:

Car Konstantin (Niš) - Timočanin (Knjaževac)

Stadion: "Bubanj", Niš

Datum: Nedelja, 28. maj

Početak: 11 časova

Foto: FK Car Konstantin Niš

Trofej je stigao na "Bubanj"

 

Uoči nedeljnog susreta Predrag Đorđević je izjavio:

- Utakmica protiv Budućnosti u kupu je pokazala da samo možemo da žalimo što nismo imali sreće da registrujemo igrače koje smo trebali i da su svi bili zdravi ko zna kako bi
se završilo prvenstvo. Pokazali smo da tabela nije baš pravo merilo vrednosti.

Kada je reč o predstojećem protivniku, Đorđević ima samo reči hvale:

- To je protivnik kog ja cenim, zato što imaju mlade igrače, igraju dobar fudbal. Protiv njih smo igrali prijateljsku utakmicu, bilo je nerešeno. Mislim da nam ova utakmica dolazi u pravo vreme i želimo da pokažemo da uspeh od srede nije bio slučajan.

Nakon susreta protiv ekipe iz Knjaževca, fudbaleri Car Konstantina će do kraja ovosezonskog takmičenja gostovati u Meševu, a u poslednjem takmičarskom susretu dočekaće OFK Brzi Brod.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading