IZNENADNA SMENA: U samom finišu sezone klub ostao bez trenera - ime njegovog naslednika već je poznato!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.05.2023

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iza njega ostaju istorijska ostvarenja...

IZNENADNA SMENA: U samom finišu sezone klub ostao bez trenera - ime njegovog naslednika već je poznato!

Foto: FK Naftagas Elemir

Nakon godinu i po dana tokom kojih je zabeleženo istorijsko ostvarenje kada je u pitanju klub iz Elemira, Vladimir Grbušić napušta kormilo člana vojvođanske grupe srpskoligaškog fudbala.

 

Prethodne 2021/22 sezone, fudbaleri Naftagasa iz Elemira, kroz takmičenje u Vojvođanskoj ligi Istok, ubedljivo su stigli do šampionskih lovorika i istorijskog plasmana u treći stepen srpskog klupskog fudbala, a sportski kolektiv iz mesta čiju je gradnju, na današnjoj lokaciji,  nakon 1552. godine dozvolio zapovednik Banata sa sedištem u Bečkereku, Mehmed paša Sokolović i u aktuelnom takmičenju beleži zavidne rezultate.

Tri kola pre okončanja ovosezonskog takmičenja Elemirci zauzimaju treću poziciju na tabeli Srpske lige Vojvodine. Naftagas je u 25 prvenstvenih mečeva zabeležio 14 pobeda, tri remija i osam poraza i do okončanja prvenstva može se uključiti i u ravnopravnu borbu za "kotu dva", s obzirom da to mesto sa dva boda više trenutno drži ekipa Borca iz Šajkaša.

Usled svega navedenog, kao grom iz vedra neba stigla je informacija da su se Naftagas i trener Grbušić razišli. Tim povodom dojučerašnji korimalar Elemiraje je za "Sportski Žurnal" izjavio:

- Drago mi je što sam bio deo Naftagasa u ostvarenju isgorijskih rezultata i plasmanu u Srpsku ligu. Predsednik Galin sjajno je organizovao klub, postavio čvrste temelje i mnogo učinio za tim i igrače. Rastali smo se prijateljski, svako će svojim putem, a uvek ću biti navijač Naftaša sa željom da ostvari i više od ovogodišnjih rezultata. Za mene je rad u Elemiru bio veliko iskustvo u karijeri i podsticaj za dalje.

Foto: FK Naftagas Elemir

Ekipa Naftagasa, šampion Vojvođanske lige Istok u sezoni 2021/22

 

- Srpska liga Vojvodina, 28. kolo:

OFK Bačka (Bačka Palanka) - Naftagas (Elemir)

Stadion: "Slavko Maletin Vava", Bačka Palanka

Datum: Subota, 27. maj

Početak: 17 časova

Prema dostupnim infomracijama, do kraja aktuelne sezone, na mestu šefa stručnog štaba elemirskog kluba nalaziće se Milenko Milaković, prvi pomoćnik dosadašnjeg trenera.

Pred ekipom Naftagasa su tri iskušenja do okončanja takmičarske 2022/23 sezone. Već u subotu 27. maja sledi gostovanje nekadašnjem superligašu, ekipi OFK Bačke u Bačkoj Palanci. Narednog vikenda oprostiće se od svojih navijača u duelu protiv pančevačkog Dinama 1945, a "zavesa će biti spuštena" 10. juna kada će Naftagas gostovati u Belegišu, ekipi Podunavca.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading