ISPISANE SU NOVE STRANICE KLUPSKE ISTORIJE: Kaluđerica 1969 je šampion!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.05.2023

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po prvi put u svojoj istoriji klub će se takmičiti u beogradskom zonskom rangu takmičenja.

ISPISANE SU NOVE STRANICE KLUPSKE ISTORIJE: Kaluđerica 1969 je šampion!

Foto: FK Kaluđerica 1969

Pre samo 365 dana fudbaleri Kaluđerice 1969 u foto finišu izgubili su mogućnost da se plasiraju u viši rang takmičenja. Za samo jedan bod zaostali su za ekipom Boleča, a sve što je tada propušteno, nadoknađeno je u aktuelnoj sezoni.

 

Sezonu 2022/23 u okviru Prve beogradske lige - "grupa C" u potpunosti su obeležili fudbaleri iz prestoničkog predgrađa koji su u 22 odigrana prvenstvena kola, zabeležili 20 pobeda, uz po jedan remi (Pudarci 0:0) i poraz (Zaklopača 1:2) i nakon trijumfa u psolednjem odigranom prvenstvenom meču protiv Velike Krsne i teoretski su stigli do šampionske titule i istorijskog plasmana u Beogradsku zonu.

Navedeni duel protiv Velike Krsne ekipa Kaluđerice 1969 rešila je u svoju korist rezultatom 4:1, a pogotke za novog šampiona postogli su Mladen Lazarević, Jovan Anakijev (2) i Aleksandar Simeunović.

Nakon navedenog susreta usledilo je veliko slavlje svih ljubitelja sporta u Kaluđerici, s obzirom da je klub po prvi put u svojoj istoriji izborio plasman u četvrti rang srpkog klupskog fudbala.

 

 

- Prva beogradska liga - "grupa C", 24. kolo:

Kaluđerica 1969 - Velika Krsna 4:1 (1:1)

Stadion: FK Kaluđerica

Sudija: Stefan Andrić (Beograd)

Strelci: M. Lazarević 45`, J. Anakijev 67`, 78`, A. Simeunović 82`; N. Petrović 14`

Žuti kartoni: D. Stanković, V. Eraković (Kaluđerica 1969)

Kaluđerica 1969 (Kaluđerica): Cvitković, Mihajlović (Brajković), Stanković (Lukić), Jovanović, Lazarević, Eraković (Krivokapić), Anakijev (Simeunović), Bajić, Stojković, Ratković (Janković), Kovačević.

Velika Krsna (Velika Krsna): Milovanović, Novaković, Ćosić (Jelić), Ristić, Miladinović, Jovanović, Kuzmić, Milivojević, Petrović, Đorđević, Lejić.

Do kraja šampionata ekipa Kaluđerice 1969 gostovaće Vrčinu, a u poslednjoj takmičarskoj rundi na svom terenu dočekuje Pudarce kada će se organizovati i velika šampionska proslava.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading