ŠOK U FINALU KUPA: Belo-crni prigrlili trofej! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.05.2023

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivano. Favorit je ostao bez trofeja...

ŠOK U FINALU KUPA: Belo-crni prigrlili trofej! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FSB

Fudbaleri Zemuna, do pre samo desetak dana smatrani su za apsolutnog favorita kada je u pitanju osvajanje Duple krune. Međutim, nakon poraza u 27. kolu Srpske lige Beograd od ekipe OFK Beograda (0:1), kolektiv iz Gornje varoši je ostao i bez drugog, već viđenog pehara.

 

Na krovu Tržnog centra "Stadion", u finalu Kupa Fudbalskog saveza Beograda, sastale su se ekipe BASK TEK-a i Zemuna, a krajnji rezultat svakako je uznenadio ljubitelje fudbala u prestonici.

 

 

Ekipa u belo-crnoj-sportskoj opremi sa Careve ćuprije već u prvom poluvremenu stiže do prednosti, a mrežu golmana Nemanje Jevrića zatresao je u 42. minutu Dejan Šalipur. On je primio loptu sa desne strane kaznenog prostora Zemuna, imao je prostora da namesti sebi odličnu poziciju za udarac, što je on i iskoristio i poslao loptu topovskim udarcem u gornji desni ugao.

Nastavak susreta donosi mnogo više uzbuđenja. Ekipa iz Gornje varoši je svim silama pokušavala da stigne do rezultatskog poravnanja i u tome su momci u plavo-zelenim dresovima stigli u 64. minutu kada je mrežu BASK TEK-a zatresao Luka Svetličić sjajnim udarcem sa petnaestak metara nakon kojeg čuvar mreže belo-crnih nije imao šanse da sačuva svoj gol.

Kako se meč približavao kraju, činilo se da pitanje pobednika neće biti rešeno u regularnom delu susreta. Međutim, sastav sa Careve ćuprije iznenađujuće stiže do drugog pogotka preko Nikole Jovanovića u samom finišu meča.

Do kraja susreta Zemunci nisu uspeli da stignu do novog poravnanja, tako da su trofej sasvim zasluženo prigrlili belo-crni.

Na kraju meča je predsednik Izvršnog odbora Organizacije fudbalskih sudija Fudbalskog saveza Beograda, prof. Dejan Nedić dodelio je pehare sudijama utakmice i delegatu Aleksandru Simiću, kao uspomenu na učestvovanje u utakmici finala Kupa FSS na teritoriji FS Beograda.

Nakon toga Miloš Mirković, generalni sekretar FS Beograda uručio je igračima poražene ekipe medalje i trofej namenje finalisti, a zatim je usledio i vrhunac kada je pehar namenjen pobedniku iz ruku Miloša Mirkovića primio kapiten BASK TEK-a, Miloš Karišik.

 

 

- Kup FS Beograda, finale:

BASK TEK (Beograd) - Zemun (Zemun) 2:1 (1:0)

Stadion: TC "Stadion"

Strelci: D. Šalipur u 42. i N. Jovanović u 89. minutu za BASK TEK; L. Svetličić u 64. minutu za Zemun

BASK TEK (Beograd): Knežević, Bjelanović, Karišik, Jovanović, Andić, Gavrilović, Pavlović, Šalipur, Đokić, Rašković, Avramović. Na klupi su bili: Stanić, Andrić, Radlovački, Stupar, Petrović, Stojanović, Lukić.

Zemun (Zemun): Jevrić, Vukić, I. Stojanović, Đalović, Jovanović, Bencke, N. Ristovski, Antić, Kiso, Sretenović, L. Ristovski. Na klupi su bili: Tomašević, Pantazis, P. Stojanović, Mitrović, Dakić, Svetličić, Vukčević.

Foto: FSB

Trofej putuje na Carevu ćupriju

 

Novi rezultatski neuspeh svakako se može odraziti i na ostvarenja kluba iz Gornje varoši u samom finišu aktuelne sezone. Zemunce u poslednja dva prvenstvena kola u okviru Srpske lige Beograd očekuju dueli protiv Sinđelića i lazarevačkog Borca, ali je od ranije poznato da i trijumfima u navedenim susretima, ništa od njih ne zavisi i Zemunci moraju da se nadaju kiksu OFK Beograda, kako bi se plasirali u viši rang, Prvu ligu Srbije.

Sa druge strane popularni "baskovci" pobedom u finalu kup takmičenja, praktično su okončali takmičarsku sezonu, a naredna dva duela protiv surčinskog Jedinstva i novobeogradskog Studentskog grada biće "revijalnog" karaktera.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading