SPEKTAKL U PUKOVCU: Vitrine Mekiša su bogatije za pehar osvajača Kupa - oko 600 navijača je bilo prisutno na tribinama (VIDEO)

Autor:

Sport

25.04.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni lider okruga, Rudar, će sada sav fokus usmeriti na osvajanje prvenstva.

SPEKTAKL U PUKOVCU: Vitrine Mekiša su bogatije za pehar osvajača Kupa - oko 600 navijača je bilo prisutno na tribinama (VIDEO)

Foto: FK Mekiš

U okviru finala Kupa Nišavskog okruga danas su na stadionu u Pukovcu snage odmerili ekpa Mekiša i sastav Rudara 2016 (Aleksinački Rudnik). Oba tima se takmiče u okviru Nišavske okružne lige, gde se nalaze u samom vrhu tabele.

Republika

Što se tiče lige, nakon 25 odigranih kola Rudar se nalazi na liderskoj poziciji, sa pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, dok je Mekiš na trećem mestu, sa 13 bodova zaostaka za pozicijom koja vodi u baraž za viši rang.

Oba tima su u meč ušla sa velikim ambicijama, oko 600 gledalaca prisustvovalo je finalnom okršaju za pehar. Duel dva jako kvalitetna sastava prikazao je ravnopravnu borbu po celom terenu, uz podjednak posed i gotovo isti broj šansi za golove.

Prva promena rezultata viđena je u devetom minutu kada je za Mekiš pogodio Vuk Stamenković. Nisu se gosti predali, nakon dvadesetak minuta od rezultatskog deficita, stigli su do izjednačenja. Martin Ristić je bio strelac za Rudar.

Republika

Foto: FK Mekiš

Pehar ide u vitrine Mekiša

Do odlaska na odmor domaći su mogli sa penala do novog vođstva, ali nisu uspeli da realizuju najstrožiju kaznu, pa je "iks" bio na snazi nakon prvih 45 minuta igre. 

Nakon 15-tak minuta igre u drugom delu Mekiš je preko Aleksandra Živkovića stigao do novog vođstva. Gosti su ubrzo izvršili dve izmene, i upravo je jedan rezervista bio strelac novog izjednačenja, to je bio Aleksandar Đurić. 

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nije bilo nove promene rezultata, pa se pristupilo izvođenju penala. Tamo su uspešniji bili domaći koji su realizovali sva četiri udarca "sa kreča", dok su gosti dva promašili.

 

 

Mekiš - Rudar 2016 (Aleksinački Rudnik) 2:2 (PEN 4:2) (1:1)

Mekiš: Jovanović, Zdravković, Blagojević, Živković, A. Đorđević, Stamenković, N. Đorđević (od 79' Pavlović), Krstić, Ilić, Grozdanović (od 46' Marinković), V. Đorđević

Rudar 2016: Ristić, Nikolić, Nešić, Arsić, Stanković, Stevanović (od 52' Stojanović), Đokić, Popović, Lazić (od 68' Đurić), Ristić, Gojković (od 68' Pejković) 

Iskustvo je ovoga puta bilo na strani Mekiša, i to je po mnogima prevagnulo da pehar ide u njihove vitrine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading