DERBI NA NIVOU VIŠEG RANGA: Domaćinu ostaje ceo plen, gostima je rival dopustio jako malo prilika!

Autor:

Sport

25.04.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"MOTM" je po mnogima bio Milosavljević iz tabora domaćina.

DERBI NA NIVOU VIŠEG RANGA: Domaćinu ostaje ceo plen, gostima je rival dopustio jako malo prilika!

Foto: FK Potisje Knićanin

U okviru 19. kola A lige FS grada Zrenjanina ekipa Potisja iz Knićanina ugostila je sastav Mladost iz Lukićeva. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa treće pozicije (45 osvojenih bodova), dok su gosti sa osam bodova manje bili na četvrtom mestu u ligi.

Republika

Derbi kola opravdao je očekivanja svih prisutnih na stadionu, oko 100-tinak navijača ispratilo je ovaj meč na po mnogima najboljem terenu za igru u ligi. Od prvog minuta krenuli su domaći silno motivisano da nastave seriju trijumfa i da se održe u samom vrhu u konkurenciji za mesta koja vode u viši rang takmičenja.

Pretili su gosti iz kontranapada preko svojih brzonogih fudbalera, posed lopte je bio na strani domaćina, ali bez nekog većeg pritiska ka golu rivala, tokom prvog dela prvog poluvremena.

Igrao se 20. minut kada je Bojan Savičić namestio loptu nakon prekršaja gostiju na nekih 20-tak metara, fantastično izveden slobodan udarac, golman gostiju je samo pogledom ispratio loptu, 1:0 za Potisje.

Republika

Foto: FK Potisje Knićanin

Igrač utakmice

Ubrzo nakon toga gosti dobijaju penal, međutim najstrožiju kaznu nisu uspeli da iskoriste da stignu do brzog izjednačenja. Za ovaj promašaj Mladost je kažnjena pred sam odlazak na odmor, kada je nespretnom reakcijom Vuk Bojić savladao svog golmana, 2:0 nakon prvih 45 minuta igre.

U drugom poluvremenu domaći su pametno čuvali loptu, kroz pas igru mirno su gradili akcije i stvarali šansi, ali dobru igru nisu uspeli da krunišu trećim golom i da reše pitanje pobednika. Vremenom su i gosti krenuli ofanzivnije, nisu imali više šta da čekaju i na isteku 71. minuta su stigli do prvog njihovog gola na meču. Iz prekida je pogodio rezervista Luka Arsić, 2:1.

Imali su gosti nakon toga prilike da dođe i do izjednačenja, ali ipak su fudbaleri Potisja uspeli da se saberu i da odigraju pametno do kraja. Tačku na ovaj meč stavio je Aleksandar Stanković sa opravdano dosuđenog penala na isteku 87. minuta, 3:1.

Potisje (Knićanin) - Mladost (Lukićevo) 3:1 (2:0)

Potisje: Marinković, Mihajlović, Antić (od 67' Pavlović), Sokolović, Balać, Savičić (od 92' Jovanović), Stojković, Stanković, Ilić, Maksimović (od 67' Amidžić), Milosavljević

Mladost: Kojić, Đorđević, Tomin, Gužvić, Bojić, Jovanović, Vasiljević (od 61' Adamović), Ninić, Brklja (od 46' Arsić (od 85' Ćulum)), Pavković, Kulić 

U sledećem kolu Potisje gostuje u Belom Blatu ekipi Mladosti, dok sastav iz Lukićeva dočekuje Borac iz Zrenjanina.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading