"SLOGAŠI GAZE REDOM": Derbi u Prokuplju završen je pobedom gosta iz Leskovca!

Autor:

Sport

25.04.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Topličanin je bio nova "žrtva" fantastičnog rivala.

"SLOGAŠI GAZE REDOM": Derbi u Prokuplju završen je pobedom gosta iz Leskovca!

Foto: Pixabay.com/ S. Hermann & F. Richter

Vanredno, 26. kolo Zone Jug bilo je rezervisano za derbi susret dva bivša srpskoligaša, OFK Topličanin iz Prokuplja ugostio je sastav Sloge iz Leskovca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa treće pozicije (52 osvojena boda), dok su gosti sa dva boda manje bili na četvrtom mestu u ligi.

Republika

Nije bio teren za igru idealan, padavine koje su ovih dana u Srbiji aktuelne "pokvarile" su travnate podloge, barem trenutno. Od prvog minuta gosti su igrali odličan fudbal, na isteku desetog minuta Vukašin Kostić je odlično uposlio Jovića, koji nije bio precizan sa nekih pet metara. 

Nastavili su gosti sa napadima, i na isteku 23. minuta Sloga stiže do vođstva. Cekić je odlično uposlio Vukašina Kostića, koji je ovoga puta bio prisebniji u završnici, 1:0. Nakon ovog gola, vodila se velika borba na sredini terena, šansi je bilo jako malo, pa se rezultat do odlaska na odmor nije menjao. 

Republika

Foto: FK Sloga Leskovac

Tim iz Leskovca "gazi" redom

Na startu drugog dela meča izvršene su dve izmene u redovima domaćina, dok su gosti nastavili sa startnih 11. Sloga je ovog proleća navikla simpatizere da dominira u uvodnim minuta nastavka, i to je bio i ovoga puta slučaj. Nakon par uvodnih prilika na isteku 56. minuta Nenad Kostić je "promešao" odbranu rivala, nakon čega je odličnim udracem duplirao prednost tima iz Leskovca.

Nisu se domaći predali, pokušali su visokim presingom da stignu do pogotka, i to im je uspelo u 64. minutu, strelac za Topličanin bio je mladi Luka Dragićević. To je dodatno motivisalo tim iz Prokuplja, zaigrali su fudbaleri dosta bolje, dok su gosti pretili iz kontranapada.

Golman domaćih, Ilić je u par navrata odličnim intervencijama održavao svoj tim u igri, nije dozvoljavao da se rival odmake na dva gola prednosti. Međutim, u samom finišu meča, rezervista Vladimir Stamenković pogodio je za konačnih 3:1, uspeo je Stamenković da ukrade loptu protivničkom golmanu, i da je sprovede u mrežu.

Topličanin (Prokuplje) - Sloga (Leskovac) 1:3 (0:1)

Topličanin: Ilić, Tonić (od 46' Stanković), Cvetković, L. Dragićević, Paunović, Jovanović (od 80' Usković), N. Dragićević (od 46' Stamenković), Strugar, Stojković, Kitić, Marković

Sloga: Mitrović, Ristić, V. Đokić (od 90' Stevanović), Ilić, Stojković, N. Kostić, Cekić, Stanković (od 62' Mitić), Jović (od 79' Stamenković), S. Kostić (od 90' Profirović), V. Kostić (od 79' N. Đokić)

Nastavila je Sloga seriju trijumfa od starta proleća, sada je na maksimalnih devet od devet, a pobeda nad Topličaninom dovela je i do promocije na treće mesto na tabeli. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading