’CAREVI’ ZA SPAS SEZONE: Kup Niša pripao Bubanjcima!

Autor:

Sport

25.05.2023

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Častan oproštaj od Srpske lige.

’CAREVI’ ZA SPAS SEZONE: Kup Niša pripao Bubanjcima!

Foto: Sava Jojić

Juče od 17 časova na stadionu na Bubnju pravu fudbalsku predstavu su priredili Car Konstantin i Budućnost iz Popovca u finalu Kupa Niša. ’Carevi’ su bili bolji nakon izvođenja penala, pošto je u regularnom delu bilo 0:0. Utakmica sa puno tempa, jaka želja se videla kod oba tima.

Republika

Od samog starta fudbaleri Budućnosti su stvorili jak pritisak i terensku inicijativu koju su tokom skoro čitavog poluvremena držali. Prvu priliku su imali u 7. minutu kada je nakon kornera Mladenović šutirao glavom i pogodio stativu, ali se lopta na sreću ’Careva’ odbila pravo do Perića.

Nastavili su Popovčani sa konstantnim presingom i u 14. minutu Stojković je uputio centaršut, a Milošević je pokušao glavom, ali preko gola. Nakon ove usledile su tri šanse za Budućnost.

U 16. minutu Đorđević je probio po levoj strani i uputio pas do Nikolića koji je oprobao svoj šut sa 20 metara, ali preko gola. Nakon dva minuta je Nikolić iz slobodnog udarca šutirao sa 20 metara, jako nezgodan udarac, ali je Perić uspeo da prebaci loptu preko prečke. Sledeća šansa je bila u 20. minutu kada je domaće opet spasila stativa. Nikolić je izveo korner, lopta opet dolazi do Mladenovića, koji glavom ponovo pogađa stativu, a defanzivci Cara su uklonili opasnost.

Tri minuta kasnije opet prilika za goste, lopta stiže do Miloševića koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali pored gola. U 30. minutu Mitković je probio po desnoj strani, uposlio Petrovića, ali je njegov šut završio preko gola.

Nakon ove prilike, fudbaleri Budućnosti kao da su izgubili snagu, ekipa sa Bubnja je uspela da se konsoliduje i parira protivniku. Do kraja poluvremena se nije menjao rezultat.

U drugom delu potpuno drugačija slika. Fudbaleri Car Konstantina su sjajno ušli u meč i odlično parirali Popovčanima. Sjajni Petrović je briljirao tokom čitavog susreta, imao u 48. i 52. minutu odlične polukontre, ali nije uspeo da ih iskoristi. Pokušavali su i fudbaleri Budućnosti, ali je odbrana ’Careva’ bila neprikosnovena i poput najboljih evropskih odbrana čistili sve lopte i odbijali sve napade protivnika.

Vodila velika bitka na Bubnju u drugom poluvremenu. Naizmenični napadi oba tima su doprienili da svi uživamo u odličnoj atmosferi. Sve nalete Popovčana je čistio odlični Lazić, koji nije dozvolio da prođe lopta i pokazao izvanrednu požrtvovanost. Gosti nisu mogli da pronađu način da dođu do gola domaćih, jer su svi putevi bili zatvoreni. Perfektna postavka trenera ’Careva’ Predraga Đorđevića.

 

 

Car Konstantin (Niš) - Budućnost (Popovac) 0:0

Car Konstantin: Perić, Krivokapić (od 90' Lilić), Mitić, Lazić, U. Dušanić, Petrović, Todorović, Ristić (od 46' Lazarević), Živić, A. Dušanić, Pavlović (od 78' Stamenković)

Budućnost: Stamenković, Mitković, Milošević, Stojanović (od 70' Miljković), Ranđelović, L. Petrović, Stojković, Nikolić (od 83' N. Petrović), Đorđević, Miletić, Mladenović (od 83' Aranđelović)

Nakon regularnog dela, bilo je 0:0, a onda je usledila penal serija. Iskusni Perić je pročitao Petrovića i odbranio mu penal i omogućio maestralnom Petroviću da bude čovek odluke, a on to iskoristio i doneo trofej na Bubnju.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading