IGRAMO ZA SEBE: Uoči gostovanja u Prokuplju, trener Stanković nema dilemu!

Autor:

Sport

27.05.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodnog vikenda šokirali su lidera šampionata, a sada ih očekuje i meč protiv ekipe koja se grčevito bori za očuvanje statusa srpskoligaša.

IGRAMO ZA SEBE: Uoči gostovanja u Prokuplju, trener Stanković nema dilemu!

Foto: FK Budućnost Popovac

Ekipa Budućnosti iz Popovca u subotu 27. maja sa početkom od 17.30 časova godtuje u Prokuplju gde će se u okviru 28. kola Srpske lige Istok sastati sa OFK Topličaninom.

 

U prethodnoj takmičarskoj rundi Popovčani su iznenadili lidera iz Pirota kojeg su u uzbudljivom susretu savladali rezultatom 3:2, čime su po ko zna koji put u aktuelnoj sezoni pokazali da sa pravom drže visoku treću poziciju na tabeli (53 osvojena boda), ali je opšti utisak da je ekipa Budućnosti mogla da stigne i do značajnijih ostvarenja, tj. da je klub sa punim pravom mogao i ozbiljnije da konkuriše za plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije.

Tome u prilog ide i podatak da Popovčani u sezoni 2022/23, na zelenom tepihu nisu osetili gorčinu poraza u duelima protiv rivala iz Leskovca i Pirota koji vode borbu za plasman u drugi stepen srpskog klupskog fudbala.

Pored navedenog trijumfa nad pirotskim Radničkim, tokom poslednjih pet prvenstvenih duela Budućnost je ostvario pobede i protiv OFK Brzog Broda (3:0) i zaječarskog Timoka 1919 (6:1), remizirali su protiv GFK Dubočice (1:1), a neuspeh su doživeli u duelu protiv paraćinskog SFS Borca (0:1).

Sa druge strane jedanaestoplasirani OFK Topličanin ima 33 osvojena boda i predstojeći duel im je od velikog značaja kada je u pitanju borba za opstanak. Sastav iz Prokuplja je u prethodnih pet prvenstvenih duela savladao Zaječarce rezultatom 3:0, kao i OFK Brzi Brod (3:1), dok su poraze doživeli tokom mečeva protiv Meševa 2:3, SFS Borca 1:3 i GFK Dubočice 0:3.

Foto: FK Budućnost Popovac

Publika je prepoznala kvalitet

 

- Srpska liga Istok, 28. kolo:

OFK Topličanin (Prokuplje) - Budućnost (Popovac)

Stadion: "pokrajToplice", Prokuplje

Datum: Subota, 27. maj

Početak: 17.30 časova

Uoči gostovanja na stadionu "pokraj Toplice", trener Budućnosti Boban Stanković je izjavio:

- Imamo van stroja Milanovića i Stojanovića, ali nema izgovora, idemo na pobedu. Oni su pod imperativom pobede, jer im je bitno za opstanak, verovatno mnogo važna utakmica. Nama ova utakmica nema neki takmičarski značaj, ali mi igramo za sebe. Nadamo se pozitivnom rezultatu. Imali smo malo gust raspored, ali spremni smo.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading