PIROT PAO U POPOVCU: Dubočica se osamila na vodećoj poziciji!

Autor:

Sport

21.05.2023

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je ovo kraj za Piroćance?

PIROT PAO U POPOVCU: Dubočica se osamila na vodećoj poziciji!

Foto: Sava Jojić

Danas su u Popovcu u derbiju 27. kola Srpske lige Istok na SC ’Oliver Jevtić’ od 17 časova priredili spektakl fudbaleri Budućnosti i pirotskog Radničkog.

Republika

Dobar start gostiju koji su od samog starta imali terensku inicijativu, ali su defanzivci Popovca bili na visini zadatka. Prva ozbiljnija šansa na utakmici viđena je u sedmom minutu, kada su fudbaleri Budućnosti zapretili. Ranđelović je dodao do Miloševića koji je šutirao, ali je Ilić ostao pribran i sačuvao mrežu.

Opet su domaći imali sjajnu šansu, posle samo dva minuta od prve, Nikolić je izveo slobodan udarac, ali je opet na visini zadatka bio čuvar mreže Radničkog i poslao loptu u korner.

Uspeli su fudbaleri Budućnosti da stanu na loptu i da se konsoliduju u nastavku.

Nova šansa za Popovčane kada je Petrović u 17. minutu ubacio loptu iz slobodnog udarca u kazneni prostor, ali je Mladenović glavom šutirao preko gola. Prvi udarac u okvir gola Radnički iz Pirota uputio je u 20. minutu kada je Petrov pustio pas u prostor za Đurovića, a on šutirao u Kokovića.

Ristov je imao šansu da goste dovede u vođstvo u 24. minutu kada je šutirao slobodan udarac, ali je lopta otišla preko gola. Aleksa Kostić iz redova Radničkog napravio je penal u 29. minutu i glavni arbitar mu je dodelio žuti karton, takođe, i golmanu Ilića je pokazao karton zbog prigovora.

Nikolić je bio precizan u 31. minutu sa bele tačke i doveo svoj tim u vođstvo od 1:0. Od 36. minuta gosti ostaju sa igračem manje, kada je Anđelković isključio kapitena Ristova. Očigledna je tenzija u redovima Radničkog koja se najviše videla kod trenera Lazarevića koji zbog namernog šutiranja lopte dobija žuti karton.

Pokušali su Piroćanci da ugroze gol domaćina u 41. minutu kada je Petrović probio po sredini i uposlio Nikolića na levoj strani koji je šutirao, ali preko gola. Minut kasnije je lopta došla do Kostića-Milutinovića, kada mu je Đurović poslao pas u kazneni prostor, međutim, njegov šut je završio preko gola.

Do kraja poluvremena nije se menjao rezultat, fudbaleri Budućnosti odlaze zaluženo na odmor sa golom prednosti.

U nastavku meča viđena je gotovo preslikana igra kao iz prvog dela, ređale su se prilike na obe strane.

Stopostotna šansa za Budućnstost u 50. minutu kada je Miletić sa desne strane ubacio u kazneni prostor i na drugu stativu pronašao Đorđevića koji je slabo šutirao i Ilić je bez većih poteškoća sačuvao svoju mrežu.

Domaći fudbaleri od 59. minuta vode sa 2:0. Nikolić je šutirao sa distance, njegov šut je odbranio Ilić, ali se Milošević odlično snašao, natrčao na odbijenu loptu i smestio je u mrežu.

Smanjuje Radnički iz Pirota od 62. minuta kada je nakon ubačene lopte, ista u kazneni prostor došla do Đurovića, a on je glavom smešta u gol. Gosti su preuzeli blagu terensku inijcativu od kako su postigli pogodak. Imao je Petrović šansu sa ivice šesnaesterca, ali je Koković poslao loptu u konrer.

U nastavku odličan fudbal oba tima, igralo se naizmenično sa dosta tempa. Dolaze do novog pogotka fudbaleri Budućnosti u 72. minutu. Kombinacija Mladenovića i Miletića, Mladenovć je uputio centaršut, a Nikolić je u stilu Zinedina Zidana postigao pogodak volej udarcem za TV špice.

Sjajna šansa za domaće u 78. minutu kada je Miljković pustio pas do Mitkovića, ali je Ilić po ko zna koji put imao odličnu intervenciju. Ponovo su fudbaleri Budućnosti imali priliku u 81. minutu kada je lopta došla do Miloševića na ivicu kaznenog prostora šutirao, ali je njegov šut završio pored stative.

Uzvratio je Radnički Pirot evrogolom u 90. minutu kada je Nemanja Mančić imao prodor po desnoj strani šutirao i sjajnom bravurom matirao uspavanog Kokovića.

Budućnost (Popovac) - Radnički (Pirot) 3:2 (1:0)

Budućnost: Koković, Mitković, Milošević (od 82' Aranđelović), Stojanović, Ranđelović, L. Petrović, Stojković, Nikolić (od 82' N. Petrović), Mladenović (od 77' Miljković), Đorđević (od 89' Andrejić), Miletić (od 89' Sokolov)

Radnički: Ilić, Stojanov, Petrović (od 75' Mančić), Petrov, Dojkić, Đurović, Ristov, Kostić, Adžibaba, Vojinović (od 80' Tošić), Nikolić (od 55' Colić)

Fudbaleri Budućnosti su uspeli da sačuvaju prednost i ostvare pobedu.

BONUS VIDEO: 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Posteno

27.05.2023 15:28

Kriminalno sudjenje Andjelkovica,direktno je odlucio prvaka lige,izmislio je penal za Buducnost i potom prelako iskljucio kapitena Radnickog,dodelio cak 6 zutih kartona igracima gostujuceg tima za poluvreme.Nije mu prvi out da presudjuje po zadatku,sve najgore mu zelim.