IZNUĐENA ODLUKA: Napuštaju beogradsku Marakanu - sledi selidba u komšiluk!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.05.2023

11:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlučujuće utakmice odigraće na drugom sportskom objektu.

IZNUĐENA ODLUKA: Napuštaju beogradsku Marakanu - sledi selidba u komšiluk!

Foto: Starsport

RFK Grafičar

Još samo jedna takmičarska runda ostala je do kraja ovosezonskog takmičenja u okviru Prve lige Srbije, ali poslednje 37. kolo donosi svega jednu nepoznanicu.

 

Pitanje timova koji će naredne sezone nastupati u elitnom rangu srpskog fudbala, rešeno je. Imena klubova koji će morati od jeseni da krenu u borbu na srpskoligaškim terenima, poznata su. Beogradski RFK Grafičar je obezbedio treću poziciju na tabeli plej-of faze drugog stepena srpskog klupskog fudbala, čime su "grafosi" stigli do baraž mečeva za popunu superligaškog karavana, a jedino ostaje da vikend pred nama reši pitanje četvrtoplasirane ekipe, tj. drugog tima koji će iz Prve lige Srbije učestvovati u predstojećim baraž susretima.

Dobro je poznato da ekipa RFK Grafičara svoje protivnike dočekuje na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić", ali s obzirom da igralište podno južne tribine ne zadovoljava uslove superligaških mečeva, a upravo ti uslovi važe i za baraž mečeve, momci u ljubičastoj sportskoj opremi, moraće da potraže "novi dom" za istorijske susrete.

Kako se nezvanično saznaje popularni "grafosi" će pokušati na stadionu Fudbalskog kluba Čukarički na Banovom brdu da stignu do istorijskog ostvarenja i prvog plasmana u srpsku fudbalsku elitu. 

Ko će im na tom putu stajati, za sada nije poznato. RFK Grafičar će u baražu da se sastane sa četrnaestoplasiranom ekipom plej-auta Superlige Srbije, a kolo pre okončanja ligaških borbi na tom mestu se mogu naći lučanska Mladost, Radnički iz Niša, ivanjički Javor-Matis i surdulički Radnik.

Foto: Starsport

Privremeni dom beogradskih "grafosa" - stadion na Banovom brdu

 

- Prva liga Srbije - plej-of, 7. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Radnički (Novi Beograd)

Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić"

Datum: Subota, 27. maj

Početak: 17.30 časova

Kada je reč o poslednjoj prvoligaškoj rundi "grafosi" u subotu 27. maja sa početkom od 17.30 časova dočekuju novobeogradski Radnički.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading