GOLEADA U BAJINOJ BAŠTI: Fudbaleri Sloge preslišali Mladi radnik - gosti se u Požarevac vraćaju sa pola tuceta golova u mreži! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

24.04.2023

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bajinobaštani demonstrirali moć...

GOLEADA U BAJINOJ BAŠTI: Fudbaleri Sloge preslišali Mladi radnik - gosti se u Požarevac vraćaju sa pola tuceta golova u mreži! (FOTO GALERIJA)

Foto: Goran Pavlović

Utakmica 23. kola Srpske lige Zapad u kojoj su koplja ukrstile ekipe Sloge iz Bajine Bašte i Mladog radnika 1926 iz Požarevca, pružila je pravi fudbalski spektakl svim gledaocima na stadionu "Miloš Milutinović". 

 

Iako je delovalo da će susret do samog kraja biti neizvestan, jer se radi o dve ekipe koje igraju ključne utakmice za opstanak, u Bajinoj Bašti od samog starta fudbaleri Sloge pokazali su veću inicijativu. 

Već u 3. minutu igre Živanović je iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara zatresao mrežu gostiju i tim golom obezbedio vođstvo svoje ekipe već u ranoj fazi meča. Nakon pogotka fudbaleri Sloge na kratko nisu mogli da se usaglase, kao da ih je postignut gol iznenadio i trenutnu konfuziju pokušali su da iskoriste gosti iz Požarevca. Stanić je uputio udarac ka golu, ali je lopta završila van okvira gola. Ujedno je to bila prva i jedina šansa u kojoj su se gostujući fudbaleri približili mreži Golubovića.

Bajinobaštani su se razigrali, preuzeli konce igre u svoje ruke i iz brojnih šansi iznedrili su se sjajni golovi. 

Filipović je u 25. minutu povećao rezultat na 2:0 nakon asistencije Tešića, a samo nekoliko trenutaka kasnije u 29. minutu igre na terenu je viđena prava školska akcija. Tešić beleži još jednu asistenciju Mihailu Milosavljeviću koji postiže pogodak i svoju ekipu u drugo poluvreme uvodi sa rezultatom od 3:0.

U drugom delu susreta nije bilo značajnih promena u igri. Bajinobaštani su napadali dok su se fudbaleri Mladog radnika u potpunosti povukli u odbranu međutim nisu imali rešenje za akcije domaće ekipe. Šef stručnog štaba Sloge napravio je nekoliko dobrih izmena među kojima je bio i tek oporavljeni Đorđević koji je u 60. minutu igre iskusno "bocnuo" loptu koja je preletela golmana gostiju Amidžića za 4:0. 

Usledile su šanse Dželebdžića, Ilića i kada je delovala da je utakmici došao kraj, rezultat na velikih 5:0 podigao je Mitrović u 80. minutu igre nakon što mu je asistirao Đorđević i tim golom stavio tačku na ovaj susret.

Bajinobaštani su zasluženo odneli pobedu i kod kuće su zadržali tri izuzetno važna boda koja će im u mnogome pomoći da obezbede svoju poziciju u ligi. 

 

- Srpska liga Zapad, 23. kolo:

Sloga (Bajina Bašta) - Mladi radnik 1926 (Požarevac) 5:0 (3:0)

Strelci: Živanović, Filipović, M. Milosavljević, Đorđević, Mitrović

Sloga (Bajina Bašta): Golubović, Mitrović, Živanović, Arsić, Radojević, Gudurić, Savić, P. Milosavljević, Filipović, Tešić, M. Milosavljević. Igrali su još: Đorđević, Nikolić, Ilić, Dželebdžić, Emerun. 

Mladi radnik 1926 (Požaraevac): Amidžić, Sokolović, Živanović, L. Đorđević, Dragićević, N. Đorđević, Stanić, Anđelović, Obretković, Tasić, Miladinović. Igrali su još: I. Đorđević, Stanisavljević, Jonjić, Dimitrijević, Mihajlović. 

Po okončanju susreta za "Republika.rs" svoje utiske su izneli šef stručnog štaba požarevačkog Mladog radnika 1926, Marko Jovanović i strelac četvrtog gola, fudbaler Sloge Dejan Đorđević

- Danas smo jednostavno bili van svega. Van igre. Prvih deset minuta smo lepo otvorili utakmicu i iz naše prve tehničke greške došlo je do prekida i primili smo gol i onda posle toga više nismo postojali na terenu. Zaslužena pobeda. Čestitam Slogi na sjajnoj igri. Narednog vikenda očekuje nas još jedna izuzetno teška utakmica. Mi svaku utakmicu idemo na pobedu. Da li je to neko neiskustvo pa lako primamo golove ili nešto slično, ne znam - analizirao je uzroke neuspeha trener Požarevljana.

- Hvala Bogu, vrlo dobro smo ušli u utakmicu i na vreme dali gol a posle je sve išlo lakše. Mislim da smo danas na terenu bili oni pravi, od prvog do poslednjeg igrača. Moram da se zahvalim svojim saigračima što su mi omogućili da se vratim na teren kada je utakmica već bila rešena. Nadam se da sledi neki lepši period u kome ćemo ostvariti cilj, da ostanemo u Srpskoj ligi. Utakmica koja nas očekuje u Šapcu biće utakmica za 6 bodova i naravno da ćemo ići na pobedu i tu nema kalkulisanja - izjavio je Đorđević koji se danas na teren vratio posle pauze od tri nedelje zbog povrede prednje i zadnje lože. 

Već narednog vikenda fudbaleri Sloge gostovaće ekipi Mačve 1929 iz Bogatića dok će Mladi radnik 1926 u Požarevcu na svom terenu ugostiti Slogu iz Požege. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
pinokio

24.04.2023 11:57

Moras se raspitati kolika je vrednost TUCETA kad ga spominjes.