KEC NA BUBNJU: I to se dogodilo - Car Konstantin došao do prve pobede u sezoni!

Autor:

Sport

23.04.2023

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 22 prvenstvena meča u kojima su Nišlije zabeležile samo jedan remi i čak 21 poraz, "sunce je obasjalo" popularni niški "Bubanj".

KEC NA BUBNJU: I to se dogodilo - Car Konstantin došao do prve pobede u sezoni!

Foto: Sava Jojić

U okviru 23. kola Srpske lige Istok, nakon nekoliko susreta u kojima su nesrećno ovog proleća doživeli poraze, fudbaleri Car Konstantina slavili su u duelu protiv vlasotinačke Vlasine

 

Od samog starta viđen je visok tempo i žustra igra obe ekipe. Uglavnom se igralo na sredini terena, ali su gosti bili konkretniji i držali loptu u svom posedu. Prva šansa na meču viđena je u 24. minutu kada je igrač Vlasine, Lazar Mitrović, nakon kornera šutirao sa peterca, ali je njegov udarac blokirao Velinov. Mogli su Vlasotinčani da povedu i dva minuta kasnije, ali je udarac Stefanovića iz slobodnog udarca zaustavio Perić.

I pored činjenice da su igrači Vlasine imali još dve izgledne prilike u 38. i 39. minutu, na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

U nastavku susreta domaćin preuzima inicijativu i svoju prvu izgledniju priliku na meču, pretvara u vodeći pogodak. Igrao se 50. minut Jović je iz slobodnog udarca uputio centaršut u peterac, a Petrović je glavom poslao loptu u mrežu Vlasotinčana.

Nakon primljenog pogotka, gosti su pokušavali na sve načine da stignu do rezultatskog egala, ali ih je u tome sprečavala odbrana Nišlija.

U 64. minutu došlo je do koškanja između Jovića i Milosavljevića, pa im je glavni arbitar meča Ćirić pokazao put u svlačionicu.

U 80. minutu Todorović je šutirao sa distance, ali je lopta otišla pored stative. Pet minuta kasnije, loša komunikacija Cvetkovića i Markovića, koji je rezultirao penalom za Car Konstantin. Milan Lazarević je bio precizan sa bele tačke i udvostručio prednost domaćih za prvu ovosezonsku pobedu.

 

- Srpska liga Istok, 23. kolo:

Car Konstantin (Niš) - Vlasina (Vlasotince) 2:0 (0:0)

Stadion: "Bubanj", Niš

Strelci: Petrović u 50. i Lazarević u 85. minutu iz jedanaesterca

Ekipa Car Konstantina sada na svom kontu ima ukupno četiri boda, ali je odavno jasno da će se na "Bubnju" naredne sezone igrati zonski fudbalski rang takmičenja. U narednoj prvenstvenoj rungi gostuju u Paraćinu gde će se sastati sa ekipom Jedinstva, dok će Vlasotinčani borbu za opstanak nastaviti na domaćem terenu protiv Pčinje iz Trgovišta.

Za kraj mora se naglasiti da je veteran niške ekipe Lazarević morao da se aktivira iz penzije kako bi pomogao svom klubu u teškim trenucima. Legenda kluba sa Bubnja se i upisala u listu strelaca postigavši pogodak sa bele tačke.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading