"DEČIJI VRTIĆ" IZ PARMENCA NIJE USTUKNUO PRED LIDEROM: Momci su se borili koliko su mogli, ali je iskustvo bilo presudno!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.04.2023

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posmatrajući stanje na tabeli, pitanje pobednika niko ne bi ni postavljao...

"DEČIJI VRTIĆ" IZ PARMENCA NIJE USTUKNUO PRED LIDEROM: Momci su se borili koliko su mogli, ali je iskustvo bilo presudno!

Foto: FK Parmenac

U okviru 19. kola Moravičke okružne lige - grupa Jug u Markovici su se sastale ekipe lidera šampionata, Ovčara i poslednjeplasiranog Parmenca iz istoimenog mesta u opštini Čačak.

 

Domaćin je u navedeni susret ušao sa jasnom ambicijom da osvajanjem tri boda nastavi borbu za plasman u zonski rag srpskog klupskog fudbala, ali je do cilja stigao znatno teže nego što je bilo ko mogao da očekuje.

Ekipa Parmenca koja je u dosadašnjem toku šampionata zabeležila svega jedan trijumf i koja sa tri osvojena boda "suvereno" drži začelje tabele, otputovala je na gostovanje sa čak devetoricom momaka od 16 godina kojima su se pridružila dvojica starijih fudbalera Branko Ranković i Filip Ilić.

Na golu je debitovao mladi šesnaestogodišnji Jakov Savić koji je tokom susreta, sa nekoliko sjajnih intervencija, pokazao da predstavlja budućnost kluba. Sužen izbo fudbalera doveo je do mnogobrojnih pomeranja u samoj ekipi i iskusni napadač Ranković je na ovom susretu nastupio na poziciji štopera i zajedno sa već pomenutim Ilićem, pomagao je "golobradim" saigračima u svim segmentima fudbalske igre.

I pored svega navedenog, "dečiji vrtić" iz Parmenca je oduševio domaću publiku. Posebno je to bilo vidljivo u prvih pola sata igre kada su dominirali terenom, stvarali prilike za pogodak, ali je "glavni krivac" što barem jedna lopta nije završila u mreži, golman domaćina koji je činio bravure na gol liniji.

Prema očekivanju, kada je već i ponestalo snage u nogama gostiju, Ovčar stiže do pogotka. Igrao se 30. minut susreta, a sopstvenu mrežu zatresao je mladi Ljujić, koji je deset minuta kasnije novim autogolom duplirao prednost lidera. Do odlaska na odmor fudbaleri Ovčara uspevaju da stignu i do trećeg pogotka.

Foto: FK Parmenac

"Dečiji vrtić" iz Parmenca

 

Nastavak sureta ponovo donosi veliku borbu. Prkosni gosti i u ovom delu susreta uspevaju da napadnu favorizovanog domaćina i čak dva puta uspevaju da zatresu mrežu, ali su golovi poništeni.

Domaćin u 60. minutu susreta stiže i do četvrtog pogotka čime stavlja tačku na susret, a mora se naglasiti da je u poslednjih desetak minuta meča viđena potpuna dominacija gostiju iz koje ipak Parmenac nije stigao barem do počasnog pogotka.

Po okončanju susreta, domaćin je upriličio dobro poznato "treće poluvreme" kojje je proteklo u druženju predstavnika oba kluba.

Opšti je utisak da i pored loših rezultata u aktuelnoj sezoni, Parmena ima budućnost i da će mlade snage ovog tima, u godinama pred nama proneti slavu kluba i da će se u Parmencu uskoro ponovo gledati okružni fudbalski rang.

Kada je reč o narednim iskušenjima, Parmenac sledećeg vikenda dočekuje ekipu Sloge iz Kaone, dok će Ovčar na svom terenu u derbiju celokupnog šampionata dočekati prvog pratioca, ekipu Slatine.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading