BANJIČKA GRAĐEVINA SE URUŠILA U GORNJEM MILANOVCU: Metalac pregazio Rad! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.04.2023

21:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na ovo su čekali pola godine.

BANJIČKA GRAĐEVINA SE URUŠILA U GORNJEM MILANOVCU: Metalac pregazio Rad! (VIDEO)

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Krajem septembra i početkom meseca oktobra prethodne godine, fudbaleri gornjomilanovačkog Metalca vezali su dva uzastopna trijumfa (RFK Novi Sad 1921 1:0 i Trayal Kruševac 1:0), a za istovetni uspeh morali su da sačekaju punih šest meseci.

 

U poslednjem kolu regularnog dela Prve lige Srbije, ekipa Metalca je u pravoj goleadi savladala užičku GFK Slobodu rezultatom 4:3, a premijeru u plej-autu otvorili su ubedljivim trijumfom protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipom Rada.

Od samog start domaćin je ofanzivno krenuo ka golu "građevinara", a do prednosti stižu u 21. minutu iz jedanaesterca. Nepropisno je u šesnaestercu Markišić startovao nad napadačem gornjomilanovačke ekipe, a precizan izvođač najstrože kazne bio je Stefan Fićović.

Treba naglasiti da su pre navedenog pogotka fudbaleri Metalca imali već jedan jdanaesterac, ali je u toj situaciji golman Filip Nović ostao nesavladan.

U nastavku meča gosti preuzimaju inicijativu na terenu, ali promene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu pitanje pobednika rešeno je u svega 12 minuta kada je domaćin čak tri puta tresao mrežu ekipe sa Banjice.

Prvo je Branislav Marković u 66. minutu razantnim udarcem pod prečku krunisao brzi kontra napad Metalca, da bi tri minuta kasnije Marko Milinković preciznim udarcem sa dvadesetak meta po treći put primorao Novića da vadi loptu iz mreže. Konačno, Metalac stiže do četvrtog pogotka u 77. minutu kada je nesmotrenom intervencijom Igor Zonji zatresao sopstvenu mrežu.

Do kraja susreta "građevinari" su uspeli samo da stignu do počasnog pogotka, a strelac gola bio je u 85. minutu Stefan Mihajlović sa bele tačke.

- Prva liga Srbije - plej-aut, 1. kolo:

Metalac (Gornji Milanovac) - Rad (Beograd) 4:1 (1:0)

Stadion: FK Metalac u Gornjem Milanovcu

Sudija: Milan Ilić

Strelci: S. Fićović 21`(11.m), B. Marković 66`, M. Milinković 69`, I. Zonjić 77`(a.g.); S. Mihajlović 85`(11.m)

Žuti kartoni: Markišić, Janković (Rad)

Metalac (Gornji Milanovac): Mirković, Bulatović, Fićović, Maksimović (Petronijević), Marković (Abah), Milinković (Stević), Milošević (Milošev), Nešić (Vulin), Vujčić, Žakula, Zdravković.

Rad (Beograd): Nović, Gašić, V. Jovanović (Arsić), Đ. Jovanović (Abrego), Markišić (Ratković), Mihajlović, Mitrović, Mladenović (Krepaldi), Rakić (Janković), Živojinović, Zonjić.

Ovim trijumfom ekipa Metalca je načinila značajan korak ka opstanku u prvoligaškoj konkurenciji. U narednom kolu Gornjomilanovčani putuju u Kruševac gde će se sastati sa ekipom Trayala, dok će Rad, kojem "sada već gori pod nogama", na stadionu "Kralj Petar I" dočekati šabačku Mačvu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading