FUDBALSKI SPEKTAKL NA MARAKANI: Borba za vrh tabele postaje sve neizvesnija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.04.2023

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što fudbal može da pruži, viđeno je danas na terenu sa veštačkom travom najvećeg srpskog stadiona.

FUDBALSKI SPEKTAKL NA MARAKANI: Borba za vrh tabele postaje sve neizvesnija!

Foto: Zvezda TV/printscreen

I pre starta ovosezonskog plej-ofa Prve lige Srbije, znalo se da će ovo takmičenja doneti velika uzbuđenja, a to su potvrdili i prvi odigrani susreti.

 

Nakon ubedljivog trijumfa Jedinstva sa Uba koje je na svom stadionu "Dragan Džajić" savladalo novosadske "kanarince" rezultatom 3:0, duel za sve fudbalske sladokusce odigran je na terenu podno južne tribine stadiona "Rajko Mitić".

Susret, koji je mogao u mnogome da da odgovore na pitanje koja j od dve ekipe bliža plasmanu u baraž za popunu elitnog ranga srpskog fudbala, započeo je pogotkom Vica u 18. minutu. Fudbaler "grafosa" iskoristio je lucidno dodavanje Dimitrića i golmanu Dragićeviću spasa nije bilo.

Očekivalo se da će vodeći pogodak "dati krila" domaćinu, ali je njihova radosta trajala svega pet minuta. Već u 23. minutu susreta Sremskomitrovčani stižu do poravnanja rezultata. Sjajno je Petrović izveo slobodan udarac, a u srcu šesnaesterca najviši u skoku bio je Đorđević koji je iskoristio nespretnu intervenciju Guteše i lopta je završila u mreži.

Potpuni šok na "Marakani" usledio je u 36. minutu. Još jednom je asistent bio Petrović koji je ovoga puta uposlio Ristovića koji udarcem sa ivice šesnaesterca pogađa sam ugao golmana Guteše za prednsot sremskomitrovačkog Radničkog.

Početak drugog poluvremana donosi i najbolju priliku za domaće fudbalere. Ristović je u 51. minutu igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija Mladen Jakovljević, čini se, opravdano je pokazao na belu tačku. Jedanaesterac je lođ izveo Ćurić, a njegov slab udarac odbranio je golman Dragićević.

U nastavku susreta gosti su uspešno čuvali rezultatsku prednost, dok je ekipa RFK Grafičara nakon promašenog jedanaesterca očigledno "pala" na psihološkom planu.

I kada se očekivao poslednji sudijski zvižduk, usledio je potšuni šok za goste i velika radost za oko 200 domaćih pristalica.

Igrao se četvrti minut nadoknade vremena. Sjajno je Luis Ibanjez ubacio loptu u šesnaesterac iz Kornera, a u buketu igrača najbolje se snašao Đurić koji trese mrežu golmana Dragićevića za , ipak pravednih 2:2.

Foto: RFK Grafičar

Podela bodova na "Marakani"

 

- Prva liga Srbije - plej-of, 1. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Radnički (Sremska Mitrovica) 2:2 (1:2)

Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić"

Gledalaca: 200

Sudija: Mladen Jakovljević

Strelci: Vico u 18. i Đurić u 90. minutu za RFK Grafičar; Đorđević u 23. i Ristović u 36. minutu za Radnički

Žuti kartoni: Stajić, Đurić (RFK Grafičar); Grbović, Ristović (Radnički)

Crveni karton: Grbović (Radnički)

RFK Grafičar (Beograd): Guteša, Petrović, Gojkov (Radojević), Vasiljević, Ivelja, Ćurić (Bajić), Vico (Mijatović), Đurić, Stajić (Bubanj), Ibanjez, Dimitrić.

Radnički (Sremska Mitrovica): Dragićević, Miodragović, Ivić, Ristović (Čarapić), Petrović (Gajić), Đorđević (Pius), S. Ilić (M. Ilić), Spasojević, Isailović, Grbović, Stevanović (V. Ilić).

Već u sredu 26. aprila obe ekipe očekuje novo veliko iskušenje. "Grafosi" putuju u Pančevo gde će se sastati sa ekipom Železičara, dok će Radnički u Sremskoj Mitrovici ugostiti lidera sa Novog Beograda, ekipu IMT-a.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading