VELIKI DERBI ISTOKA OKONČAN PODELOM BODOVA: Remi kojem su se više obradovali Piroćanci! (FOTO, VIDEO)

Autor: Vladimir vorih

Sport

23.04.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derbi je došao i prošao...

VELIKI DERBI ISTOKA OKONČAN PODELOM BODOVA: Remi kojem su se više obradovali Piroćanci! (FOTO, VIDEO)

Foto: GFK Dubočica

Istočna grupa srpskoligaškog ranga takmičenja smatra se jednim od najinteresantnijih takmičenja u srpskom klupskom fudbalu zahvaljujući trci koju u dvoje vode leskovačka GFK Dubočica i Radnički iz Pirota.

 

Dve navedene ekipe jedini su kandidati za plasman u viši rang takmičenja, Prvu ligu Srbije, a Leskovčani i Piroćanci su u derbi susret ne samo 23. takmičarske runde, već i derbi kompletnog šampionata, ušli bodovno izjednačeni i očekivalo se da će upravo duel na stadionu Sportskog centra "Orion" u Mrštanu dati odgovore na pitanje koja od dve ekipe je bliža željenom ostvarenju.

Posebno treba napomenuti da je derbi susretu prisustvovalo preko 2.000 ljubitelja fudbala.

 

Leskovčani su u meč ušli konkretnije i prvi stigli do prilika u 4. i 6. minutu, ali se njihova mreža prva i zatresla. Igrao se 18. minut kada je nakon dodavanja Petrovića, Nenad Adžibaba preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao leskovačkog čuvara mreže.

Tokom prvog perioda igre, viđena je i jedna sporna situacija. U 40. minutu Kamenović je sa leđa startovao ne fudbalera GFK Dubočice. Sudija Aleksandar Vukadinović jeste dosudio prekršaj za Leskovčane, ali nesportski start nije sankcionisao kartonom čime bi pirotskog fudbalera ranije "poslao na tuširanje", s obzirom da je Kamenović već imao jednu javnu opomenu.

Erupcija oduševljenja domaćih navijača usledila je u 53. minutu. Slobodan udarac za Leskovčane sa desne strane izveo je Strahinja Petrović, a Predrag Đorđević je bio na pravom mestu i udarcem glavom je matirao pirotskog golmana za poravnanje rezultata.

U samom finišu susreta vđene su i neprijtne scene. Nakon serije oštrih startova koje sudija nije sankcionisao došlo je do koškanja igrača obe ekipe, nakon čega je Vukadinović pokazao direktne crvene kartone Marku Miliću i Bojanu Dojkiću.

 

 

- Srpska liga Istok, 23. kolo:

GFK Dubočica (Leskovac) - Radnički (Pirot) 1:1 (0:1)

Stadion: Sportski centar "Orion", Mrštane

Gledalaca: 2.000

Strelci: P. Đorđević u 53. minutu za GFK Dubočicu; N. Adžibaba u 18. minutu za Radnički

Na kraju, podelom bodova Piroćanci mogu biti zadovoljniji s obzirom da imaju bolji međusobni skor u odnosu na leskovački tim. Radnički je prvi ovosezonski duel rešio u svoju korist rezultatom 2:1 i ukoliko dve ekipe nakon poslednjeg kola budu bodovno izjednačene, put prvoligaške konkurencije kreće pirotska ekipa.

Borba za viši rang takmičenja nastavlja se narednog vikenda kada će Radnički na svom stadionu "Dragan Nikolić" u Pirotu dočekati Dunav iz Prahova, dok GFK Dubočicu očekuje nimalo lako gostovanje u Zaječaru ekipi Timoka 1919.

 

 

 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading