TAKO SE OSVAJA TITULA: Zulfić u finišu susreta upisao Odžake na prvoligašku mapu Srbije! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.04.2023

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Korak od sedam milja...

TAKO SE OSVAJA TITULA: Zulfić u finišu susreta upisao Odžake na prvoligašku mapu Srbije! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Tekstilac Odžaci

Veliki derbi vojvođanske grupe srpskoligaškog karavana odigran je u Odžacima gde su se sastale dve vodeće ekipe navedenog ranga takmičenja, koj su ujedno i jedini kandidati za plasman u viši rang srpskog klupskog fudbala.

 

Ključni detalj ne samo susreta u kojem su se sastale ekipe Tekstilca iz Odžaka i Borca iz Šajkaša, već i kompletnog ovosezonskog takmičenja, dogodio se u82. minutu. Davidović je prošao po desnom krilu, usledio je centaršut na koji su gostujući defanzivci reagovali i loptu izbacili van svog kaznenog prostora. Međutim, na sreću domaćih ljubitelja fudbala ona je stigla do Zulfića koji je uputio milimetarski precizan udarac i lopta je pogodila stativu i završila u mreži golmana Petrovića.

Pre navedenog pogotka, viđena je utakmica u kojoj je domaćin konstantno imao terensku inicijativu. Fudbaleri Tekstilca su "pleli mrežu" oko šesnaesterca rivala iz Šajkaša, dok se Borac opredelio za nešto zatvoreniju varijntu i pokušavao je da do željenog rezultata stigne igrom u tranziciji.

Zulfić je mogao i u prvom periodu igre da svoje ime upiše na listu strelaca, ali je lopta nakon njegovog udarca sa dvadesetak metara pogodila mesto na kojem se spajaju prečka i stativa.

Najbolju priliku gosti iz Šajkaša imali su u 74. minutu susreta kada je Marko Kovačević iskoristio jednu dugačku loptu svojih saigrača, našao se u poziciji jedan na jedan sa čuvarom mreže domaće ekipe, ali je Brać bravuroznom intervencijom sačuvao svoj gol, a samo par minuta kasnije usledila je već opisana akcija nakon koje je ekipa Tekstilca stigla do vodećeg i ispostaviće se, pobedonosnog pogotka.

 

- Srpska liga Vojvodine, 23. kolo:

Tekstilac (Odžaci) - Borac (Šajkaš) 1:0 (0:0)

Stadion: Gradski stadion u Odžacima

Gledalaca: 350

Sudija: Dušan Belić

Strelac: Zulfić u 82. minutu

Žuti kartoni: Marjanović, Davidović, Anđelković (Tekstilac), Kovačević, Mirković (Borac)

Tekstilac (Odžaci): Brać, Marjanović, Davidović, Zulfić, Đurić (Plavšić), Luković (Šiškov), Veselinović, Nikolić (Stanković), Zekić, Anđelković, Šormaz (Vlaisavljavić).

Borac (Šajkaš): Petrović, Zečak (Radinović), Paroški, Topić, Kovačević, Gojković, Krstevski, Crnojački, Ševo, Pjošta, Mirković.

Ekipa iz Odžaka sada ima osam bodova više u odnosu na ekipu Borca, ali treba napomenuti da Tekstilac ima i meč manje odigran, tako da se već sada sa velikom sigurnošću može reći da će se od naredne jeseni u Odžacima igrati prvoligaški fudbal.

Narednog vikenda Tekstilac gostuje u Novom Sadu ekipi Kabela, dok će ekipa Borca iz Šajkaša biti slobodna u narednoj takmičarskoj rundi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading