LIDER "UPECAO" DONJOMILANOVČANE: Davidović evrogolom doneo bodove vredne višeg ranga takmičenja! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.04.2023

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezgodno gostovanje, uspešno je prebrođeno.

LIDER "UPECAO" DONJOMILANOVČANE: Davidović evrogolom doneo bodove vredne višeg ranga takmičenja! (VIDEO)

Foto: FK Branik Štubik

Nakon dve sezone fudbaleri Branika iz Štubika nalaze se na dobrom putu da se vrate u zonski rang srpskog klupskog fudbalskog takmičenja.

 

Nakon dva prolećna remija, ekipa Branika je u okviru Borske okružne lige vezala tri trijumfa i svakako je sportski kolektiv iz Štubika, otputovao u Donji Milanovac na duel sa domaćim Porečom, sa jasnim ciljem da osvajanje mtri boda učvrsti svoju poziciju na samom vrhu tabele.

Od prvog sudijskog zvižduka gosti su zagospodarili terenom. Nametnuli su ritam koji njima odgovara, konstantno su imali loptu u nogama i tačno se znalo ko šta i kada radi na zelenom tepihu. U takvoj konstalaciji snaga Branik stiže do prve prilike već u trećem minutu susreta, a već naredni ozbiljniji napad, pet minuta kasnije, ekipa iz Štubika kruniše pogotkom. Kapiten Bogdanović je centrirao, a na drugoj stativi se našao David Petrović koji spretno šalje loptu u mrežu domaće ekipe.

U nastavku prvog perioda igre i pored rezultatske prednosti gostujuće ekipe, slika na terenu se nije promenila. Branik je atakovao ka mreži domaćina, ali do odlaska na odmor promene na semaforu nije bilo.

Drugo poluvreme nije donelo značajniju promenu. Gosti su i dalje konkretniji, ali je nedostajala realizacija kojom bi se krunisala bolja igra. 

Pitanje pobednika rešeno je u 78. minutu. Nepropisno je Bora Davidović zaustavljen na tridesetak metara od gola domaće ekipe. Isti igrač je i izveo slobodan udarac, a lopta je nakon prave "bombe" svoj let završila u mreži domaćina.

 

 

Do kraja susreta, vredan pomena je i pogodak domaćina koji su se bolje snašli u šesnaestercu ekipe iz Štubika i nakon konfuzije uspeli da zatresu mrežu, ali se ispostavilo da je u pitanju samo počasni pogodak.

- Borska okružna liga, 21. kolo:

Poreč (Donji Milanovac) - Branik (Štubik) 1:2 (0:1)

Strelci za FK Branik: D. Petrović u 8. i B. Davidović u 78. minutu

Ekipa Branika se ovim trijumfom učvrstila na liderskoj poziciji i kao što j već rečeno, nalaze se na dobrom putu da već od naredne jeseni krenu u osvajanje bodova u okviru Zone Istok. U narednom susretu očekuje ih duel protiv poslednjeplasiranog Radničkog iz Klokočevca.

Sportski kolektiv iz Donjeg Milanovca očekuje borba za opstanak. Poreč trenutno zauzima 13. poziciju na tabeli, ali u ovom momentu imaju svega četiri boda od poslednjeplasiranog tima. U narednoj takmičarskoj rundi gostuju u Miloševu gde će se sastati sa isotimenom ekipom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading