RUTINSKI: Tri gola za isto toliko bodova - Solunac se vratio na lidersku poziciju! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.04.2023

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa iz Karađorđeva nastavlja pohod ka ostvarenju zacrtanih ciljeva.

RUTINSKI: Tri gola za isto toliko bodova - Solunac se vratio na lidersku poziciju! (FOTO GALERIJA)

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Sjanu fudbalsku predstavu pružili su igrači Solunca N&Đ Jerković iz Karođorđeva u duelu protiv gostiju iz Tavankuta čime su se vratili na lidersku poziciju Područne fudbalske lige Subotica.

 

Igrači iz Karađorđeva su od samog starta dominirali terenom i diktirali tempo na koji ekipa Tavankuta nije imala odgovor.. Prvi pogodak pao je već u 11. minutu susreta kada je kapiten Dušan Paripović udarcem iskosa sa desne strane matirao golmana Luku Milanovića.

Rano stečena prednost nije uljuljkala domaće fudbalere koji su nastavili sa dominacijom na terenu. Uspevali su i gosti da stignu do poluprilika, ali se rezulatat, do odlaska na odmor, nije menjao.

Silovito je Solunac N&Đ Jerković ušao u nastavak susreta i u samo par minuta pitanje pobednika je bilo rešeno. Igrao se 48. minut kada je Petar Kangrga udarcem sa ivice šesnaesterca duplirao prednos ekipe iz Karađorđeva, a konačan rezultat meča postavljen je u 54. minutu. Nakon kornera mrežu Tavankuta zatresao je Marko Kolundžija.

Treći pogodak domaćina uveo je susret u mirniju fazu. Beležimo nekoliko poluprilika na obe strane, ali su do kraja susreta golmani Šmit i Milanović ostali nesavladani.

 

- PFL Subotica, 23. kolo:

Solunac N&Đ Jerković (Karađorđevo) - Tavankut (Tavankut) 3:0 (1:0)

Stadion: "Jovan Jerković Joca", Karađorđevo

Gledalaca: 100

Sudija: Nemanja Matić (Bečej)

Strelci: D. Paripović 11`, P. Kangrga 48`, M. Kolundžija 54`

Žuti karton: Todorović (Tavankut)

Solunac N&Đ Jerković (Karađorđevo): Šmit, Paripović (Beslać), Arežina, Savović, Kangrga, Slijepčević, Milikić, Kolundžija, Ćulum (Jerković), D. Bama (Samardžija). Đuranović (Ž. Bama).

Tavankut (Tavankut): Milanović, Vuković, Dušanić, Jaramazović, Todorović, Dondur, D. Tumbas, Bedeković, Miranović, Sti. Tumbas Loketić (Ste. Tumbas), Perić (Krčelić).

Nešto više od stotinak ljubitelja fudbala zadovoljno je napustilo sportski objekat u Karađorđevu, a po okončanju susreta trener Medić je izjavio:

- Još jedan odličan nastup mojih momaka koji su i ovaga puta u čitavom toku utakmice dominirali i postigli tri prelepa pogotka. Veliku zahvalnost dugujemo i publici, koja je u sve većem broju prisutna na utakmicama i koja pokazuje da ume da ceni sve što ovi momci pokazuju, a oni su u sedam prolećnih kola postigli 24 gola i primili samo jedan iz jedenaesterca i to pre skoro dva meseca i sve ih to čini odličnim kolektivom i timom za respekt koji mene kao trenera i sve nas u klubu čine neverovarno ponosnim. Hvala im na tome. Nastavljamo dalje, znamo svoj cilj i daćemo sve od sebe da ga ispunimo. 

U narednoj prvenstvenoj rundi Solunac N&Đ Jerković gostuje u Feketiću ekipi Jadrana, dok će Tavankut na svom terenu ugostiti trenutno četvrtoplasirani Srbobran.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading