KIKS LIDERA JE ISKORIŠĆEN NA PRAVI NAČIN: Pitanje je vremena kada će tim iz Karađorđeva zauzeti prvo mesto na tabeli!

Autor:

Sport

16.04.2023

17:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Solunac ovog proleća igra fudbal za koji protivnici nemaju rešenje.

KIKS LIDERA JE ISKORIŠĆEN NA PRAVI NAČIN: Pitanje je vremena kada će tim iz Karađorđeva zauzeti prvo mesto na tabeli!

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Juče je u Kucuri u sklopu 22. kola PFL-a Subotice ekipa Iskre ugostila sastav Solunca iz Karađorđeva, prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 5:0.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj duel sa 24 boda pored svog imena držao deseto mesto na tabeli, dok je Solunac bio na drugoj poziciji sa 43 boda.

Pred oko 200 gledalaca, od samog starta utakmice gosti su "ukrali" loptu i vodili su igru. Domaći tim se povukao i svoje prilike je vrebao iz kontra napada.

Posle par izglednih propuštenih prilika lopta je završila u mreži domaćeg tima. Igrao se 16. minut kada je posle centaršuta Ćuluma loptu u mrežu odličnim skokom smestio Marko Kolundžija, 1:0 za Solunac.

Nakon prvog gola, veoma raspoloženi golman Iskre, Novakov je u nekoliko situacija odlično reagovao, ali je loptu iz svoje mreže vadio opet u 27. minutu.

Momčilo Arežina je sjajnim udarcem sa nekih 20 metara poslao loptu u mrežu Iskre, 2:0.

Do kraja poluvremena uprkos par prilika pred golom Iskre, rezultat je ostao nepromenjen.

U nastavku meča situacija na terenu se nije u mnogome promenila, napadali su gosti, ali je golman Novakov u par navarata odlično reagovao, dok je u nekim situacijama prava završnica izostala u napadima Solunca.

Mogla je gostujuće igrače da stigne kazna za promašaje desetak minuta pred kraj susreta, ali promene rezultata nije bilo.

Iskra (Kucura) - Solunac (Karađorđevo) 0:2 (0:2)

Iskra: Novakov, Ćovs, Serdar, Malacko (od 41' Lazetić), Đuričić, Bokan, Nikolić, Perduh, Simunović (od 46' Dragojević), Barović, Milovanović

Solunac: Šmit, Paripović, Arežina, Savović, Kangrga, Bogićević (od 32' D. Barna), Slijepčević, Kolundžija (od 58' Jerković), Milikić, Ćulum (od 65' Ž. Barna), Đuranović (od 65' Samardžija

Napadač Solunca, Marko Kolundžija je posle meča za naš portal poručio:

- Verovali smo u pobedi, iako smo dosta izglednih prilika promašili na početku utakmice, ali nismo odustajali. Dominirali smo po celom terenu i uspeli smo da postignemo dva gola u prvom delu igre poptuno zasluženo. Jedina mana nam je veliki broj promašenih prilika, ali težimo ka tome da to ispravimo u narednim utakmicama i da probamo to svesti na neki minimum. Nastavljamo dalje, mi svoj cilj imamo i sve smo bliži ostvarenju istok, a to je plasman u viši rang. Naša ekipa po svemu viđenom, pogotov ovog proleća tamo i pripada. Zahvalio bih se našim vernim navijačima koji nas prate svuda i naravno domaćinu na odličnoj utakmici. 

Ovom pobedom ekipa Solunca je nastavila seriju odličnih rezultata od nastavka prvenstva, šesta uzastpona pobeda ovog proleća, peta uzastopna bez primljenog gola.

Posle rezultata celokupnog kola Solunac je na samo dva boda zaostatka za liderom, uz meč manje u odnosu na njega, dok je sastav Iskre ostao na desetom mestu.

U sledećem kolu Solunac dočekuje Tavankut, dok sastav Iskre gostuje u Srbobranu istoimenoj ekipi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Istok

16.04.2023 21:11

Idemo SOLUNCI lagano do titule💪💪💪