DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Solunac slavio u Ravnom selu i preuzeo drugu poziciju na tabeli!

Autor:

Sport

02.04.2023

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija Solunca nastavljena i protiv Proletera.

DERBI OPRAVDAO OČEKIVANJA: Solunac slavio u Ravnom selu i preuzeo drugu poziciju na tabeli!

Foto: FK Solunac Karađorđevo

Velika pobeda Solunca na veoma teškom gostovanju u Ravnom selu u okviru 20. kola PFL-a Subotica. Pred oko 200 gledalaca viđen je pravi područni derbi između ekipa koje pretenduju za pozicije koje vode u viši rang.

Republika

Publika, koje bi sigurno bilo više da su vremenski uslovi bili lepši, uživala je u igri na ovom meč, iako je viđen samo jedan gol, bilo je dosta uzbuđenja pred golovima oba tima.  

Posle prvih 45 minuta igre mreže su mirovale na obe strane. Viđeno je par solidnih prilika, gosti su bili možda bliže postizanju pogotka, ali nekoliko izglednih šansi nisu iskoristili pred golom domaćina.

Mogao je i Proleter do vođstva, ali je golman Sabo odličnom intervencijom ukrotio slobodan udarac protivnika sa nekih 18 metara. 

Drugo poluvremene je nastavljeno u istom ritmu, gosti diktiraju tempo, domaćin uspešno odoleva.

Kako je vreme odmicalo, igrači Solunca su sve više pritiskali odbranu Proletera koja je polako "gubila vazduh".

Pogodili su gosti dve stative i jednu prečku, ali je mreža golmana Jovičića mirovala sve do 75. minuta.

Posle odličnog centaršuta Savovića, loptu je Milikić prebacio do Dušana Slijepčevića a on je sa nekih 11 metara šalje u gol Proletera za vođstvo gostujućeg tima. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Republika Sport (@nizelige5)

 

Do kraja susreta viđena je potpuno otvorena igra na obe strane, domaći tim je pokušao da dođe do izjednačenja, ali im to nije pošlo za nogom.

Mogli su gosti da dupliraju prednost u par prilika, ali su i igrači Proletera pred kraj susreta imali izglednu priliku za izjednačenje, međutim sreća je bila na strani Solunca, koji je na kraju nastavio seriju trijumfa od starta prolećnog dela prvenstva. 

Proleter (Ravno selo) - Solunac (Karađorđevo) 0:1 (0:0)

Proleter: Jovčić, Sekulić, Roganović, Pješivac, Gadžić, Komazec (od 64' Bodonji), Grujić (od 84' Zdimirović), N. Đanković, Nešković, Maćiženski, B. Đanković (od 64' Veličković)

Solunac: Sabo, Paripović (od 46' Ćulum), Arežina, Samardžija, Kangrga, Bogićević, Milikić, Slijepčević, Jerković (od 59' D. Barna), Savović (od 87' Ž.Barna), Đuranović

Igrač gostiju, Dejan Savović je posle meča za naš portal izjavio:

- Jako teška utakmica, mnogo žilav domaćin, ali ipak odnosimo bodove po koje smo i došli u Ravno selo. Vrlo bitna pobeda, još važniji bodovi, trijumf koji nam daje vetar u leđa. Odigrali smo možda i najbolji meč ove sezone, imali smo veliki broj prilika koje nažalost nismo iskoristili, malo sreća, malo koncentracija u završnici, ali najbitnije je da nastavljamo da ređamo pobede i da uživamo na terenu. Ovo je sjajan skup momaka i zadovoljstvo je igrati sa njima u timu. Hteo bih da se zahvalim domaćinima na fer i korektnoj igri, na gostoprimstvu i poželeo bih im puno sreće u nastavku prvenstva. 

Ovim trijumfom ekipa Solunca preuzela je drugo mesto od Proletera i sada sa utakmicom manje u udnosu na lidera ima zaostatak od pet bodova. Sastav iz Ravnog sela je sada na trećoj poziciji.

U sledećem kolu Solunac dočekuje Jedinstvo (Srpski Krstur), dok ekipa Proletera gostuje u Srbobranu istoimenom timu. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading