LIDER SIGURAN U DERBIJU: Terensku inicijativu u prvom delu gosti nisu krunisali golom, igrači Poleta matirali protivnika u dva poteza!

Autor:

Sport

26.03.2023

16:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćin se revanširao za poraz na startu prvenstva.

LIDER SIGURAN U DERBIJU: Terensku inicijativu u prvom delu gosti nisu krunisali golom, igrači Poleta matirali protivnika u dva poteza!

Foto: FK Polet Vitoševac

Na startu prolećnog dela prvenstva Opštinske lige Aleksinac igran je jedan od derbija prvenstva, a sigurno derbi kola na stadionu Sveta Petka u Vitoševcu. Jesenji prvak, ekipa Poleta ugostila je prvog pratioca, sastav Škriljca. U prvom susretu ova dva tima slavio je tim iz Bradarca rezultatom 3:1.

Republika

Prvo kolo nastavka prvenstva OL Aleksinac nije moglo da počne bolje za neutralne navijače u okolini, derbi prva dva tima na tabeli koji su tokom zimske pauze bili na samo jednim bodom razlike.

Oba tima su u ovaj duel ušla sa dozom opreznosti, ulog je bio veliki, pa je samim tim i igra bila nešto defanzivnija.

Posle prvih 45 minuta sve kolone u sudijskoj belešci su ostale prazne. Nisu uspeli gosti da iskoriste terensku inicijativu koju su imali u prvom delu, bilo je i nekoliko šansi pred golom domaćina, ali je mreža mirovala.

U nastavku meča viđena je ravnopravna borba, uglavnom na sredini terena. Kako je vreme odmicalo tako su igrači imali sve oprezniji pristup.

Jedan od boljih prilika domaćih igrača krunisana je golom u 61. minutu. Iskusni Nazetić je je sa ivice kaznenog prostora prosledio loptu do Dušana Nikolića kome posle utrčavanja nije bilo teško da je sprovede u gol, 1:0.

To je ujedno bio i konačan rezultat susreta, domaćin je nakon vođstva svesno prepustio inicijativu gostima, i svoje prilike je vrebao iz kontra napada.

Na ovom meču glavni sudija, Veljko Marinković je pokazao četiri žuta kartona, tri na strani domaćina i jedan u gostujućem taboru.

Polet (Vitoševac) - Škriljac (Bradarac) 1:0 (0:0)

Polet: Šljivić, Anđelković, Bogdanović, Simić, Kuzmanović, Živković, Malović, Nikolić (od 90' Rajić), Nenezić (od 90'+1' Popović), Čekrlić, Todorović

Škriljac:  Marjanović, Miletić, An. Stevanović, Al. Stevanović, Mladenović, Nešić (od 89' Golubović), Miletić, Jozić, Jaćimović, Milunović, Stojanovski

Ovom pobedom jesenji prvak je zadržao prvo mesto na tabeli i sada je prednost u odnosu na prvog pratioca povećana na četiri boda. Sastav Škriljca je ostao na drugoj poziciji, ali je sada tim Rudara odmah iza njih sa jednim bodom manje.

U sledećem kolu Polet gostuje Jedinstvu u Bobovištu, dok ekipa Škriljca dočekuje Borac (Trnjane).

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading