HAJDUK POTVRDIO KANDIDATURU ZA VIŠI RANG: Derbi sa Crvenkom je rešio u svoju korist sa tri gola u mreži protivnika!

Autor:

Sport

28.03.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Staparu se polako hladi šampanjac za kraj sezone!

HAJDUK POTVRDIO KANDIDATURU ZA VIŠI RANG: Derbi sa Crvenkom je rešio u svoju korist sa tri gola u mreži protivnika!

Foto: Elena Lazić/FK Hajduk Stapar

U okviru 19. kola PFL-a Sombor na stadionu u Staparu igran je derbi između Hajduka i Crvenke. Prvi duel ova dva tima završen je podelom bodova, rezultat je glasio 2:2.

Republika

Pred prepunim tribinama stadiona Vašarište u Staparu odigran je derbi koji je po nekim komentarima odlučivao o daljem toku prvenstva.

Prvu ozbiljniju šansu na meču imali su gosti iz slobodnog udaraca, ali je saveznik sastava iz Stapara bila prečka, pa nije bilo promene rezultata.

Nastavila se otvorena igra na obe strane, mogli su i jedni i drugi do gola, ali se na prvi pogodak čekalo do 34. minuta.

Posle odlično istrčanog kontra napada Stojšić je loptu poslao do Filipa Kovačeva kome sa par metara nije bilo teško da savlada golmana Jokića, 1:0 za Hajduk. 

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, mogli su domaći do novog gola, ali su svi njihovi naleti uspešno zaustavljeni od strane odbrane Crvenke.

Tokom prvih 45 minuta glavni sudija Milan Bosnić je pokazao tri žuta kartona, dva na strani domaćeg i jedan na strani gostujućeg tima. Na ovom susretu je i vetar pravio probleme igračima, ali je on ravnomerno, po poluvreme bio "saveznik" ekipama.

Posle desetominutne pauze domaći igrači dosta odlučnije ulaze u meč, stvaraju šanse pred golom Jokića i u 60. minutu postižu i svoj drugi gol.

Nakon sjajno izvedenog slobodnog udarca Lukića usledilo je novo slavlje domaćih igrača i navijača, 2:0. 

Do kraja meča oba trenera su posegla za izmenama, na strani gostiju su na ovom susretu ušla tri igrača sa klupe, dok je u redovima domaćina bilo mesta za njih četiri.

Konačan rezultat utakmice postavljen je u 76. minutu. Posle ubačaja iz ugla Nebojše Mančića, igrač gostiju Božičić nespretno reaguje i smešta loptu u svoju mrežu, 3:0 za domaćina.

Hajduk (Stapar) - Crvenka 3:0 (1:0)

Hajduk: Rašeta, Borić, Pekez (od 85' Blagojević), Stojšić (od 88' Damjanović), Kovačev, Lukić, Erdei (od 85' Kucurski), Kovačev, Ćurčija (od 46' Žeželj), Mančić, Bajčev

Crvenka: Jokić, Ivić, J. Subotić, Babić, M. Subotić (od 72' Šumar), Faćol, Jovanović (od 74' Kerkeš), Simić (od 67' Božičić), Radmanović, Zelić, Bošković

Sudija Bosnić je na ovom susretu pokazao osam žutih kartona, uglavnom zbog startova i nesportskog ponašanja, odnos u javnim opomenama je bio 5:3.

Lider iz Stapara je i dalje na sedam bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca, ekipu Rusina, dok je zaostatak trećeplasirane Crvenke u odnosu na Hajduk sada 10 bodova.

U sledećem kolu u Crvenku gostuje ekipa Tvrđave (Bač), dok Hajduk igra u Karavukovu protiv sastava Poleta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading