DERBI SEGUNDE JE OPRAVDAO OČEKIVANJA: "Vrane" se gostile u Mramorku, a možda je sve moglo da bude i drugačije!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.04.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa velikim nestrpljenjem iščekivao se u Mramorku ovonedeljni duel protiv lidera, ali i pored gubitka bodova niko u domaćoj ekipi ne može biti nezadovoljan prikazanim na terenu.

DERBI SEGUNDE JE OPRAVDAO OČEKIVANJA: "Vrane" se gostile u Mramorku, a možda je sve moglo da bude i drugačije!

Foto: FK Proleter Mramorak

Ubedljivim trijumfom u prethodnoj rundi Druge južnobanatske lige "Zapad" u Opovu protiv domaćeg Omladinca (4:0), fudbaleri Radničkog iz Barande preuzeli su lidersku poziciju na tabeli popularne "segunde" i kao prvoplasirana ekipa stigli su u Mramorak gde ih je očekivalo veliko iskušenje.

 

Sa druge strane ekipa Proletera nakon tri vezana trijumfa (Stari Tamiš 10:1, Omladinac Deliblato 3:1 i Mundial Pančevo 3:0) želela je da se isprsi pred liderom, pruži najbolje što u ovom momentu može i eventualnim pozitivnim rezultatom još više zakomplikuje situaciju na tabeli.

Foto: FK Proleter Mramorak

Fudbaleri Proletera iz Mramorka

 

Gosti do prednosti stižu već u osmom minutu meča. Golman Babin je daleko ispucao loptu, a pred kaznenim prostorom domaćina najbolje se snašao Branislav Cukić koji je iskoristio nesmotrenost poslednje linije Proletera, uputio loptu ka Draganu Sabou kome nije bilo teško da iz neposeredne blizine zatrese mrežu.

Usledio je period nešto mirnije igre tokom koje je svaka od ekipa imala po jednu polupriliku, da bi u 35. minutu susreta stadion u Mramorku "eksplodirao". Sudija Miloš Maksimović je dosudio prekršaj za domaću ekipu na dvadesetak metara od gola iskosa sa desne strane. Očekivao se centaršut u srce šesnaesterca, ali je lucidni Milan Ilić evrogolom pogodio "malu mrežu" golmana Babina za erupciju oduševljenja domaće publike.

Do odlaska na odmor gosti iz Barande su imali još dve prilike, ali se nakon uvodnih 45 minuta igre, na odmor otišlo pravednim rezultatskim egalom.

 

Uvodni trenuci nastavka susreta donose novu promenu na semaforu. Nakon kornera, u kaznenom prostoru Proletera najviši je bio Uroš Purić i lopta je nakon njegovog trzaj glavom, završila u mreži domaće ekipe.

Tokom narednih pola sata igre, promene rezultata nije bilo, a u 72. minutu ponovo su se radovali domaćini. Mladi Kristijan Bundra je nepropisno zaustavljen u šesnaestercu i za sudiju Maksimovića dileme nije bilo, jedanaesterac. Precizan sa "bele tačke" bio je Milan Ilić i rezultat je po drugi put poravnat.

Ipak, radost domaćina kratko je trajala. Samo šest minuta kasnije beležimo sjajno ubacivanje Dušana Dobrića iza poslednje defanzivne linije Proletera i pogodak je bio neminovan.

Do kraja susreta mogao je Proleter još jednom da stigne do izjednačenja, ali je lopta nakon idarca glavom Stefana Prelića završila van okvira gola.

- Druga južnobanatska liga "Zapad", 17. kolo:

Proleter (Mramorak) - Radnički (Baranda) 2:3 (1:1)

Stadion: FK Proleter u Mramorku

Strelci: M. Ilić 35`, 72`; D. Sabo 8`, U. Purić 47`, D. Dobrić 78`

Proleter (Mramorak): Krgoviđ, Prelić, Matović, Jekić, Nistor, Branković, Ambruš, Bundra, Ilić, Čičić, Simulj. Igrali su još: Stojanović, Ranković

Radnički (Baranda): V. Babin, Petrov, D. Babin, Purić, Vitorović, Dmiović, Sabo, Dobrić, Cukić, Radojev, Rakić. Igrali su još: Baić, Rajšić

Nakon poraza u duelu sa popularnim "vranama", ekipa Proletera zaostaje devet bodova za liderom južnobanatske "Segunde", ali ostaje nada da se serijom dborih rezultata u poslednjoj deonici takmičenja ipak može dostići barem "kota dva" koja vodi u baraž za popunu višeg ranga takmičenja.

U narednom kolu koj ej na programu 9. aprila, Proleter gostuje u Bavaništu ekipi BSK-a.

- Rezultati 17. kola Druge južnobanatske lige "Zapad":

Proleter (Mramorak) - Radnički (Baranda) 2:3

Mundial (Pančevo) - BSK Bavanište (Bavanište) 1:1

Omladinac (Deliblato) - Mladost (Vojlovica) 3:2

Stari Tamiš (Stari Tamiš) - Jugoslavija (Jabuka) 2:3

Budućnost (Banatski Brestovac) - Omladinac (Opovo) 6:2

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading