JA SAM ISKLJUČIVI KRIVAC ZA PORAZ: Trener ne beži od odgovornosti nakon serije neuspeha!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.04.2023

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija nauspeha nastavljena je i u duelu protiv sremskomitrovačkog kluba.

JA SAM ISKLJUČIVI KRIVAC ZA PORAZ: Trener ne beži od odgovornosti nakon serije neuspeha!

Foto: Starsport

Sjajno su fudbaleri RFK Novi Sad 1921 započeli prolećni deo sezone. Redom su pred "kanarincima" padali kruševački Trayal (3:0), Jedinstvo sa Uba (2:0) i beogradski RFK Grafičar (2:0), ali je polovinom meseca marta ekipa ušla u seriju negativnih rezultata tokom koje su zabeležena dva remija (GFK Sloboda Užice 0:0, Inđija Toyo Tires 1:1) i isto toliko poraza (Radnički Novi Beograd 0:1, Metalac Gornji Milanovac 0:1).

 

Očekivalo se da će negativni niz biti prekinut u susretu sa sremskomitrovačkim Radničkim na stadionu FK ČSK u Čelarevu, ali je ekipa trenera Branka Žigića doživela još jedan neprijatan poraz.

Ekipa iz Sremske Mitrovice je pitanje pobednika rešila već u prvih 45 minuta igre, a u nastavku su samo dokusurili grogiranog protivnika čime su "kanarinci" ne samo trenutno izgubili poziciju koja po okončanju ligaškog dela takmčenja, vodi u baraža za popunu elitnog ranga srpskog fudbalskog takmičenja, već su se našli u situaciji da je i plasman u plej-of doveden u pitanje.

Po okončanju susreta trener Žigić je istakao:

- Čestitam kolegi na pobedi i na igri koju je Radnički prikazao. Neću da tražim opravdanja u porazu, iako smo bili bez nekolicine standardnih igrača, Milosavljeva, Kokira, Leandra, Vujaklije, za nas jako bitne igrače. Mislim da nismo bili dovoljno spremni i dovoljno disciplinovani, pogotovo u prvom poluvremenu. Znali smo da nam preti velika opasnost od dobre tranzicije Raničkog. To smo pripremali cele nedelje, upozoravao sam ekipu, međutim iz tih situacija smo dobili golove, samim tim poraz je još teži. Isključivo je moj poraz, moja krivica i spreman sam da stanem iza nje.

 

 

- Prva liga Srbije, 27. kolo:

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Radnički (Sremska Mitrovica) 1:4 (1:3)

Stadion: FK ČSK u Čelarevu

Gledalaca: 200

Sudija: Igor Kovačević

Strelci: K. Živković 15`; K. Đorđević 4`, 83`, N. Ristović 29`, A. Vujić 43`

Žuti kartoni: M. Milovanović, M. Balabanović, M. Jokić, M. Radivojević (RFK Novi Sad 1921); V. Petrović, N. Spasojević, L. Ivić (Radnički Sremska Mitrovica)

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Elesin, M. Balabanović (Vlalukin), V. Balabanović, Jokić, Mažić (Blagojević), Milovanović, Mladenović (Milisavljević), Radivojević, Serdar (Cucin), Stanić (Obeng), Živković.

Radnički (Sremska Mitrovica): Dragićević, Čarapić (S. Ilić), V. Ilić, Isailović, Ivić, Miodragović, V. Petrović (Obuja), Ristović (Stevanović), Spasojević (Protić), Vujić (Đ. Petrović), Đorđević.

Već u sredu 5. aprila ekipu RFK Novi Sad 1921 očekuj veliko iskušenje kada će u okviru 28. kola gostovati u Šapcu ekipi Mačve.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading