ŠOK NA MARAKANI: Gosti odneli ceo plen - domaćinu ni penal, ni igrač više nisu bili dovoljni da izbegne poraz! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.04.2023

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan neplanirani gubitak bodova.

ŠOK NA MARAKANI: Gosti odneli ceo plen - domaćinu ni penal, ni igrač više nisu bili dovoljni da izbegne poraz! (FOTO GALERIJA)

Foto: RFK Grafičar

Uoči meča 27. kola Prve lige Srbije koji je igran na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić", da će ekipa RFK Grafičara bez većih problema stići do bodova u duelu sa gradskim rivalom sa Novog Beograda, ali su popularni "majstori" ipak imali drugačije planove.

 

Domaćin je ofanzivno ušao u susret, ali su se svi njihovi ataci završavali ispred kaznenog prostora novobeogradskog Radničkog. Sa druge strane, Nuredini je pripretio u 18. minutu, ali je nakon njegovog udarce lopta otišla visoko iznad prečke golmana Marinkovića.

U nastavku susreta viđena je potpuna ofanziva "grafosa", a Dimitrić se može smatrati i "glavnim krivcem" što domaćin nije stigao do prednosti. Njegov udarac u 52. minutu golman Lazarević je odbranio. Sedam minuta kasnije uzdrmao je okvir gola, da bi u 63. minutu njegov udarac sa nešto manje od 15 metara završio van okvira gola "majstora".

Činilo se da će domaćini u finišu susreta imati lakši posao s obzirom da je u 71. minutu zbog druge javne opomene, teren morao da napusti Pešić, ali samo šest minuta kasnije Veličković koristi kardinalnu grešku golmana MArinkovića i dovodi Novobeograđane do prednosti.

U samom finišu meča sudija Miloš Milanović je nakon igranja rukom u šesnaestercu gostiju, pokazao na jedanaesterac. Udarac sa "bele tačke" izveo je Đurić, ali je golman Lazarević sjajno intervenisao i bodovi odlaze na stadion "kraj Studenjaka".

 

- Prva liga Srbije, 27. kolo:

RFK Grafičar (Beograd) - Radnički (Novi Beograd) 0:1 (0:0)

Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić"

Gledalaca: 200

Sudija: Miloš Milanović

Strelac: A. Veličković u 77. minutu iz jedanaesterca

Žuti kartoni: Nedeljković, Đurić, Vasiljević (RFK Grafičar); Pešić, Kojić (Radnički)

Crveni karton: Pešić (Radnički)

RFK Grafičar (Beograd): Marinković, Nedeljković, Gojkov (Bubanj), Vasiljević, Ivelja, Ćurić, Đurić, Vukičević, Radojević, Stajić (Stojčev) (Bajić), Dimitrić.

Radnički (Novi Beograd): Lazarević, Ilić, Lukić, Matejević, Pešić, Marjanović (Veličković), Nuredini (Nedeljković), Andrić, Brežančić (Lukić), Gordić (Obradović), Kojić.

Već u sredu 5. aprila na programu je vanredno 28. kolo Prve lige Srbije. RFK Grafičar gostuje u Inđiji, dok novobeogradski "majstori" dočekuju užičku GFK Slobodu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading