ZA NJIH JE ZAPADNA MORAVA BILA PLITAK POTOK: Tri komada crveno-belih za isto toliko bodova - u derbiju je postojala samo jedna ekipa!

Autor:

Sport

03.04.2023

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajnom partijom u derbiju, fudbalski kolektiv iz Lozne stigao je do važnih bodova.

ZA NJIH JE ZAPADNA MORAVA BILA PLITAK POTOK: Tri komada crveno-belih za isto toliko bodova - u derbiju je postojala samo jedna ekipa!

Foto: FK Sloga Lozna

Sloga iz Lozne nastavlja sa serijom trijumfa. Nakon pobeda nad Jastrepcem iz Velikog Šiljegovca (2:1) i Mačkovcem iz istoimenog mesta (3:1), crveno-beli se i iz Milutovca vraćaju sa "tri boda u džepu".

 

U derbi susretu 23. kola Prve rasinske okružne lige na levoj obali Zapadne Morave, Polet 57 je dočekao zahuktalu ekipu iz Lozne, a po okončanju susreta morali su da "pruže ruku" u ovom momentu boljem rivalu.

Fudbaleri Sloge su u svim elementima fudbalske igre nadvisili komšije i slavili sa ubedljivih 3:0. Treba naglasiti da je utakmica je odigrana po veoma lošem vremenu. Tokom čitavog meča kiša je padala, a jak vetar je onemogućavao fudbalere obe ekipe da pruže sve ono što mogu i umeju.

Već u sedmom minutu fudbaleri iz Lozne su stavili do znanja domaćinu da će se danas oni pitati za sve na utakmici. Naime, jednu dubinsku loptu je na ivici šesnaesterca prihvatio, danas najbolji pojedinac utakmice, Nenad Nedeljković, odlično se zagradio i vratio povratnu prema Željku Stojanović, koji cilja donji levi ugao i pogađa malu mrežu.

Danas vrlo nervozni domaćini su pokušavali stihijskim ubacivanjem dubinskih lopri u kazneni prostor gostiju, ali sigurna odbrana Sloge nije dopustila priliku za pogodak.

Nesigurni sudija Lazar Markovićje u 25. minutu podlegao pritisku svih igrača i navijača domaćina i dostudio najstrožu kaznu iako je bio na par metara od događaja. Naime jedan šut prema golu gostiju je telom izblokirao odbrambeni igrač i sudija nije dosudio ništa. Medjutim, pritisak svih igrača, klupe i navijača je urodio plodom i on je pokazao na belu
tačku. Kazneni udarac je izveo Nikolić Životije čiji dobar šut je odlični golman Savić odbranio.

Do kraja poluvremena još jedna kardinalna greška pomentog sudije. Nikolić Životije bez lopte koja je pritom bila daleko od mesta događaja šutira igrača gostujuće ekipe Miloša Kovačevića i kada su svi očekivali isključenje sudija mu pokazuje žuti karton.

 

Samo što je počelo drugo poluvreme, u 47. minutu gosti su iznudili korner sa leve strane. Loptu je u šesnaesterac ubacio Velisavljević gde su smušeno reagovali odbrambeni igrači Poleta 57. U gužvi se najbolje snašao Nenad “Kobac” Nedeljković i rutinski ubacio loptu u mrežu za velikih 0:2.

U nastavku su gosti postavili zonu na dvadesetak metara od gola, a domaćin je pokušavao dugim loptama da stigne do prilike. U ovom period su imali dve solidne šanse, ali je Savić odličnim intervencijama sprečio smanjenje rezultata.

Gosti su dočekali svoju priliku u 74. minutu. Po desnoj strani je po ko zna koji put probio Miloš Kovačević ubacio oštru loptu u kazneni prostor gde pronalazi Nenada Nedeljkovića, a ovaj rutinski pogađa za konačnih 0:3.

Do kraja utakmice vredno pomena je drugi žuti, odnosno crveni kartom pokazan nervoznom Životiju Nikoliću.

- Prva rasinska okružna liga, 23. kolo:

Polet 57 (Milutovac) - Sloga (Lozna) 0:3 (0:1)

Stadion: u Milutovcu

Gledalaca: 20

Sudija: Lazar Marković (Kruševac)

Strelci: Ž. Stojanović u 7. i N. Nedeljković u 47. i 74. minutu za Slogu

Crveni karton: Ž. Nikolić (Polet 57)

Polet 57 (Milutovac): Popović, Hadžić, V. Nikolić, Tomić, Jugović, Đonić, Rajković, Dodić, Milićević, Ž,Nikolić, Vesić

Sloga (Lozna): Savić, D. Vasiljević, S. Nedeljković, Stojanović, I. Milosavljević, N. Nedeljković (M. Milosavljević), Mladenović, A. Vasiljević, Ma. Kovačević, Mš. Kovačević, Velisavljević.

Fudbaleri Sloge zasluženo u Loznu nose sva tri boda nastavljajući niz od osam utakmica bez poraza.

U narednom kolu u Loznu stiže Čitluk, a fudbaleri Poleta 57 gostuju Bošnjanu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading