BAJINOBAŠTANI SE NE ŠALE: Sloga pobedom nad nezgodnim Takovom nastavila trku za opstanak! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

01.04.2023

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je na travnatom terenu SC "Braća Milutinović" odigrana utakmica 19. kola Srpske lige Zapad izmedju Sloge iz Bajine Bašte i ekipe Takova iz Gornjeg Milanovca.

BAJINOBAŠTANI SE NE ŠALE: Sloga pobedom nad nezgodnim Takovom nastavila trku za opstanak! (FOTO GALERIJA)

Foto: Goran Pavlović

Od samog starta videlo se da će ovo biti utakmica koja neće izneveriti kada su u pitanju kvalitet igre, požrtvovanost i nadigravanja.

 

U prvim minutima igre domaća ekipa pokazala je izrazitu superiornost i ubrzo počela da diktira tempo.

Na noge su podigle navijače dve šanse Veselinovića koji je glavom ciljao mrežu protivnika, ali promene rezultata nije bilo. 

Čvrsta i borbena igra dovela ih je do prvog pogotka. Mitrović je asistirao Tešiću koji je zatresao mrežu golmana Bojovića u 10. minutu igre.

Ubrzo beležimo i novu prilika kada je Veselinović nakon proigravanja šutirao ka golu ali bez rezultatskog značaja.

Primljeni gol kao da je trgnuo fudbalere Takova koji su od tog momenta zaigrali intenzivniji fudbal što je rezultiralo golom Grujića u 35 minutu.

U drugom poluvremenu timovi kao da su zamenili uloge koje su imali na početku ovog susreta. Fudbaleri Takova preuzeli su inicijativu, ali je odbrana domaćina imala rešenje za svaki napad protivničke ekipe i tako motivisala saigrače da do kraja poluvremena nekoliko puta ponovo ugroze gol gostiju. Prvi je pokušao Veselinović nakon asistencije petom Milosavljevića, ali je lopta završila u rukama golmana. Nedugo zatim, ka golu Takova ustremio se i Mitrović koji je uspeo da poveća rezultat u 53. minutu igre na 2:1 i time stavi tačku na ovaj srpskoligaški susret u kom je Sloga iz Bajine Bašte došla do tri veoma značajna boda. 

 

Utiske sa ovog susreta sumirao je za "Republika.rs" Nikola Veselinović, momak koji se na teren, posle duge usled operacije prednjih ukrštenih ligamenata, vratio sredinom februara ove godine:

- Utakmica je bila veoma teška, dali smo gol na vreme i tako poveli ali ubrzo i primili taj neki glup gol iz prekida koji nije smeo da se desi. U drugom poluvremenu smo stisli i naša dobra igra krunisana je golom. Hvala Bogu, koleno je sada na mestu i na tome bih zahvalio Urošu Šuljagiću koji je radio oporavak sa mnom i spremio me kako bih mogao da pomognem ekipi koliko god je to moguće u ovom momentu. Narednog vikenda očekuje nas veoma teško gostovanje Mihajlovcu ali idemo naravno na pobedu, nema šta. To nam je cilj i ništa nas drugo ne interesuje.

- Srpska liga Zapad, 19. kolo:

Sloga (Bajina Bašta) - Takovo (Gornji Milanovac) 2:1 (1:1)

Stadion: SC "Braća Milutinović"

Strelci: Tešić 10`, Mitrović 53`; Grujić 35`

Sloga (Bajina Bašta): Golubović, Mitrović, Živanović, Veselinović, Đorđević, Arsić, Radojević, Gudurić, Ilić, P. Milosavljević, Tešić. Igrali su još: M. Milosavljević, Filipović, Emerun, Novaković. 

Takovo (Gornji Milanovac): Bojović, Vuković, Nedeljković, Grujić, Marinković, Krtinić, Brkić, Mirković, Grković, Jočović, Maksimović. Igrali su još: Cerović, Mijatović, D. Pavlović, L. Pavlović. 

Narednog vikenda, obe ekipe očekuju izuzetno teške utakmice 20. kola. Sloga iz Bajine Bašte gostovaće ekipi iz Mihajlovca, dok će fudbaleri Takova u Gornjem Milanovcu na svom terenu dočekati ekipu Sloge iz Požege. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading