BORBA ZA VRH SE NASTAVLJA: "Plavi vukovi" nastavili uspešni niz - tri laka komada u mreži Pančevaca!

Autor: Vladiimr Vorih

Sport

27.03.2023

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

popularna južnobanatska "Sekunda" i ovog vikenda pokazala je da predstavlja jedno od interesantnijih takmičenja u okviru srpskog klupskog fudbala.

BORBA ZA VRH SE NASTAVLJA: "Plavi vukovi" nastavili uspešni niz - tri laka komada u mreži Pančevaca!

Foto: FK Proleter Mramorak

Prethodnog vikenda, na startu prolečnog dela sezone u okviru Druge južnobanatske lige Zapad, fudbaleri Proletera iz Mramorka sa gostovanja u Deliblatu vratili su se sa tri boda, a trijumfalna serija nastavljena je i u prolećnoj premijeri na svom terenu.

 

Na igralište u Mramorku stigao je pančevački Mundial, a domaćin se potrudio da neizvesnosti ne bude i da svoje pristalice obraduje novim trijumfom kojim klub nastavlja borbu za prodor u sam vrh tabele "južnobanatske sekunde".

Prvi period igre protekao je bez pogodaka, a domaćin do prednosti stiže u uvodnim minutima nastavka igre. Igrao se 47. minut susreta kada je nekadašnji fudbaler pančevačke ekipe Stevan Hadjukov blagovremenim i preciznim pasom uposlio Andreja Brankovića koji se našao "oči u oči" sa golmanom Gajićem i egzekucija je bila neminovna.

Domaćin duplira prednost u 68. minutu. Stefan Stojanović je nakon solo prodora tokom kojg se oslobodio dvojice čuvara, loptu poslao u bliži ugao Pančevaca.

Deset minuta kasnije postavljen je i konačni rezltat ovog susreta. Nakon centaršuta sa pozicije levog krila, Stojnović je loptu dočekao na drugoj statiti i rutinski je sproveo u mrežu postigavši svoj drugi, a ukupno treći pogodak domaće ekipe.

Foto: FK Proleter Mramorak

Česta slika na mečevima "Plavih vukova" iz Mramorka

 

- Druga južnobanatska liga Zapad, 16. kolo:

Proleter (Mramorak) - Mundial (Pančevo) 3:0 (0:0)

Stadion: FK Proleter u Mramorku

Sudija: Mihajlo Petrović (Starčevo)

Strelci: A. Branković u 47. i S. Stojnović u 68, i 78. minutu za Proleter

Žuti kartoni: M. Simulj (Proleter); D. Obradović, N. Stanojević (Mundial)

Proleter (Mramorak): Krgović, Bjelić, Dakić, Malović, Jekić, Dumić (Stojanović), Branković, Ambruš (Dragić), Hajdukov (Ranković), Nistor, Simulj.

Mundial (Pančevo): Gajić, Putica (Stojkovski), Perić, Mutavdžija, Stanojević (Lazarov), Vlajin, Borojević, Stojanovski, Babin, Obradović, Tasić.

Ovim trijumfom ekipa Proletera je stigla do 32 boda i još se više približila vodećem dvojcu na tabeli, a već narednog vikenda u Mramorku se očekuje veliki derbi. Proleter će dočekati ekipu Radničkog iz Barande koji je iskoristio kiks Budućnosti iz Banatskog Brestovca u Jabuci i nakon 16. prvenstvenog kola preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading