PUBLIKA JE PREPOZNALA KVALITET: Gotovo četvrtina ukupnog broja navijača prisustvovala je duelu na stadionu "Dragan Džajić"!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

24.03.2023

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Okončano je još jedno kolo drugog stepena srpskog klupskog fudbalskog takmičenja.

PUBLIKA JE PREPOZNALA KVALITET: Gotovo četvrtina ukupnog broja navijača prisustvovala je duelu na stadionu "Dragan Džajić"!

Foto: FK Jedinstvo Ub

Vanredno 25. kolo Prve lige Srbije donelo je niz neočekivanih rezultata nakon kojih se situacija, posebno u vrhu tabele, dodatno komplikuje, dok su tri kluba koja se nalaze na samom začelju prvoligaškog karavana izbegli poraze, ali ni ovoga puta nisu uspeli da stignu do celog plena.

 

Vodeći dvojac, novobeogradski IMT i pančevački Železničar doživeli su drugi uzastopni poraz, a ovoga puta izgubili su na domaćem terenu od šabačke Mačve i sremskomitrovačkog Radničkog čime je bodovna razlika u odnosu na rivale smanjena.

Kiks vodećih ekipa iskoristio je RFK Grafičar koji je nabeogradskoj "Marakani" u izuzetno zanimljivom duelu savladao vršačke crveno-bele i čini se da popularni "grafosi" ponovo ulaze u borbu za jednu od prve dve pozicije.

Kada je reč o gornjem domu, važan susret odigran je u Čelarevu gde su ekipe RFK Novog Sada i Inđije Toyo Tires podelile bodove, a opšti je utisak da su oba tima izgubila dva važna boda.

Što se tiče začelja, ekipe Loznice, Zlatibora i Rada stigle su samo do boda u prethodnoj rundi, tako da je bodovno ostvarenje ostalo nepromenjeno, ali se mora istaći da su čajetinski Zlatibor i beogradski Rad u sve težoj poziciji i njihove šanse da izbore opstanak gotovo da su svedene na teoriju.

Ono na šta treba posebno obratiti pažnju jste broj gledalaca koji je prisustvovao mečevima vanrednog kola. I pored činjnice da su susreti igrani sredinom radne nedelje, na tribinama se okupilo ukupno 2.485 gledalaca. Najveća poseta zabeležena je na Ubu gde je susretu između Jedinstva i užičke GFK Slobode prisustvovalo 625 ljubitelja fudbala. Iznenađenju u Pančevu prisustvovalo je 537 navijača, dok je borbu za goli prvoligaški život na stadionu "Kralj Petar I" pratilo 300 gledalaca.

 

 

Mora se napomenuti da je susret na čajtinskoj "Švajcariji" privukao jedva stotinak ljubitelja fudbala.

- Najposećeniji mečevi 25. kola Prve lige Srbije:

Jedinstvo (Ub) : GFK Sloboda (Užice) - 625

Železničar (Pančevo) : Radnički (Sremska Mitrovica) - 537

Rad (Beograd) : Loznica (Loznica) - 300

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) : Inđija Toyo Tires (Inđija) - 265

IMT (Novi Beograd) : Mačva (Šabac) - 250

RFK Grafičar (Beograd) : OFK Vršac (Vršac) - 250

Trayal (Kruševac) : Radnički (Novi Beograd) - 155

Zlatibor (Čajetina) : Metalac (Gornji Milanovac) - 103

Mečevi narednog 26. kola prvoligaškog karavana na programu su u ponedeljak 27. marta, a sastaće se:

OFK Vršac (Vršac) - Rad (Beograd)

Loznica (Loznica) - IMT (Novi Beograd)

Mačva (Šabac) - Železničar (Pančevo)

Radnički (Sremska Mitrovica) - Zlatibor (Čajetina)

Metalac (Gornji Milanovac) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad)

Inđija Toyo Tires (Inđija) - Trayal (Kruševac)

Radnički (Novi Beograd) - Jedinstvo (Ub)

GFK Sloboda (Užice) - RFK Grafičar (Beograd)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading