TRAKTORISTI SPREMNI ZA VANREDNI TEHNIČKI PREGLED: "Čivijaši" odneli bodove iz Vojvođanske ulice - lideru se opasno drma čelna pozicija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.03.2023

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čudne stvari se događaju...

TRAKTORISTI SPREMNI ZA VANREDNI TEHNIČKI PREGLED: "Čivijaši" odneli bodove iz Vojvođanske ulice - lideru se opasno drma čelna pozicija!

Foto: FK Mačva Šabac

Nakon punih godinu i po dana i to se dogodilo...

 

Tokom meseca oktobra 2021. godine novobeogradski IMT u kontinuitetu je vezao više od jednog poraza, a sada su popularni "traktoristi" isto ostvarenje zabeležili i to u trenutku kada to od njih niko nije očekivao.

Prethodnog vikenda fudbaleri IMT-a poraženi su na gostovanju u Sremskoj Mitrovici od ekipe Radničkog rezultatom 1:2 i mnogi su smatrali da će novi prvenstveni duel biti za aktulenog lidera i povratak na staze uspeha, međutim...

Idealni vremenski uslovi privuklu su na tribine stadiona u Vojvođanskoj ulici oko 300 navijača. Iznenađujuće, fudbaleri šabačke Mačve su u susret ušli "otvorenog garda" i napali protivničku ekipu, što je svakako iznenadilo domaćina.

U takvoj konstalaciji snaga na terenu Šapčani stižu do prednosti u 18. minutu. Nakon centaršuta Belića najsnalažljiviji u skoku domaćina bio je Pavle Radunović i mreža Milorada Kojića se zatresla.

Očekivano, nakon rezultatskog deficita "traktoristi" su zaigrali znatno angažovanije i nakon samo deset minuta, nakon vodećeg gola Mačve, stižu do izjednačenja. Sjajno je Nikola Glišić izveo slobodan udarac sa gotovo 25 metara udaljenosti, a lopta je pogodila sam ugao Flipa Samurovića.

Sam finiš prvog poluvremena donosi novi šok za domaće igrače i navijače. Činilo se da će dve ekipe rezultatski poravnate otići na odmor, ali u 44. minutu sjajnu akciju Radunovića, rutinski završava Luka Pejović i "čivijaši" stižu do nove prednosti.

Nadale su se pristalice domaće ekipe da će IMT u drugom poluvremenu konstantno atakovati ka golu gostujuće ekipe, ali se čini da je "traktoriste" opilo prolećno sunce i oni prosto danas nisu ličili na sebe.

Pitanje pobednika rešeno je dvadesetak minuta pre poslednjeg zvižduka sudije Ljubiše Borisavljevića. Luka Pejović je iskoristio nesmotrenost gostujuće odbrane i postigao svoj drugi, a treći pogodak Šapčana kojim je ekipa Mačve stigla do važnih bodova u borbi za opstanak.

Foto: FK Mačva Šabac

Šokantan rezultat na stadionu kod bežanijske crkve

 

- Prva liga Srbije, 25. kolo:

IMT (Novi Beograd) - Mačva (Šabac) 1:3 (1:2)

Stadion: FK Bežanija

Gledalaca: 300

Sudija: Ljubiša Borisavljević

Strelci: N. Glišić u 28. minutu za IMT; P. Radunović u 18. i Luka Pejović u 44. i 69. minutu za Mačvu

Žuti kartoni: Radunović, Novaković (Mačva)

IMT: Kojić, Obekpa, Savić (Stamenić), Vukić (Blažić), Glišić, Stevanović (Krstić), M.Luković, Džinović, Radočaj, Kijevčanin (Kodžić), L.Luković (Blagojević).

Mačva: Samurović, Popović, Jevtić, Ristić (Nikolić), Vraštanović (Stevanović), Belić, Novaković (Bašić), Ristivojević, Radunović, Savković, Pejović.

Treba naglasiti da je domaći tim u ovom susretu nastupio bez dvojice standardnih defanzivaca, Ćosića i Lukića, ali svakako im navedeni podatak ne može biti opravdanje za izdanje koje lider šampionata nije smeo sebi da dozvoli.

Situacija na vrhu tabele prvoligaškog karavana sada se dodatno zakomplikovala. Ukoliko pančevački Železničar savlada ekipu sremskomitrovačkog Radničkog, prićiće na samo bod zaostatka i uneti dodatnu neizvesnot u takmičenja.

Sa druge strane ekipa Mačve je u ovom momentu stigla do desete pozicije na tabeli, a upravo ova tri boda mogu predstavljati i ključni faktor u borbi za opstanak.

U narednom kolu IMT očekuje teško gostovanje u Klupcima ekipi Loznice, dok će Mačva ugostiti drugoplasiranu ekipu pančevačkog Železičara.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading