POSLE "TRAKTORA" ZAUSTAVLJENA JE I "PANČEVAČKA DIZELKA": Radnički je na korak od PLEJOF zone!

Autor:

Sport

23.03.2023

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od dolaska Darka Tešovića na klupu Radničkog, ekipa u ligi ne zna za poraz!

POSLE "TRAKTORA" ZAUSTAVLJENA JE I "PANČEVAČKA DIZELKA": Radnički je na korak od PLEJOF zone!

Foto: printscreen/facebook/Železničar Pančevo

Jedan od duela 25. kola Prve lige Srbije koji je bio na programu u četvrtak igran je u Pančevu gde je ekipa Železničara ugostila sastav Radničkog iz Sremske Mitrovice. Prvi susret ova dva tima završen je rezultatom 0:0.

Republika

Utakmica je počela otvorenom igrom na obe strane, igrači su u meč ušli bez kalukacija sa namerom da što pre dođu do vođstva.

Već u 8. minutu zatresla se po prvi put mreža na utakmici. Posle prodora po desnoj strani jednog od gostujućih igrača lopta stiže do Uroša Gajića koji je sa ivice kaznenog prostora "na prvu" šalje u golmanov desni ugao za radost gostujućih navijača. Vrščani vode 1:0.

Samo sedam minuta kasnije, posle gola na jednoj strani, lopta je završila i iza leđa golmana gostiju. 

Pritisak domaćeg tima krunisan je golom u mreži Vršca. Bivši igrač TSC-a, Saša Tomanović kroz sredinu je dodao loptu do Daria Grgića, koji je jednim potezom stvorio sebi prostor za udarac ka golu, golman Dragićević je bio na lopti, ali nije uspeo da je zaustavi, 1:1.

 

 

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, podeljena su pet žuta kartona tokom prvog perioda igre, tri na strani domaćina i dva u redovima gostujućeg tima.

Posle desetominutne pauze situacija na terenu se nije promenila, kako je vreme odmicali treneri na obe strane su krenuli sa uvođenjem igrača sa klupe.

Ispostaviće se na kraju ključni momenat na meču odigrao se u 85. minutu. Posle ubačene lopte sa desne strane, i usled nešto čudnije putanje, usamljen u kaznenom prostoru domaćina, Krsta Đorđević uspeva da nadmudri protivnika i lopta završava u golu za konačnih 2:1 za Radnički.

Zelezničar (Pančevo) - Radnički (Sremska Mitrovica) 1:2 (1:1)

Železničar: Živković, Jovanović (od 46' Obradović), Milikić, Petrović, Đorđević, Hajdin, Tomanović, Grgić (od 82' Kordić), Šušnjar (od 54' Mirosavljev), Obrenović (od 65' Lainović), Jovanović (od 65' Zuvić)

Radnički: Dragićević, Protić, Gajić (od 68' M. Ilić), V. Petrović, Ristović, Ilić, Đ. Petrović, Đorđević (od 88' Vujić), S. Ilić (od 24' Grbović), Spasojević, Isailović

Ekipa iz Sremske Mitrovice je posle pobede nad liderom pred svojim navijčima, uspela da nanese poraz i drugoplasiranom timu na tabeli i time je nastavila sa serijom dobrih rezultata. Radnički u poslednjih pet mečeva u ligi ne zna za poraz. 

Sastav Radničkog je usled podele bodova Inđije i Novog Sada stigao do pete pozicije na tabeli i sada je plej-of zona udaljena samo jedan bod. 

U sledećem kolu u Sremsku Mitrovicu stiže Zlatibor, dok Železničar gostuje u Šapcu ekipi Mačve.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading