I TO SE DOGODILO: Serija trijumfa je okončana - "pančevačka dizelka" zaribala podno Rudnika! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.03.2023

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gornjomilanovčani stigli do važnog trijumfa u duelu sa renomiranim rivalom.

I TO SE DOGODILO: Serija trijumfa je okončana - "pančevačka dizelka" zaribala podno Rudnika! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Metalac Gornji Milanovac

Slobodno se može reći da je 24. kolo Prve lige Srbije obilovalo iznenađenjima, ali se svakako jedno od najvećih dogodilo u Gornjem Milanovcu.

 

Nakon pet uzastopnih trijumfa kojima su stigli do duge pozicije prvoligaškog karavana i čime su istakli glavnu kandidaturu za plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala, izabranici trenera Tomislava Sivića poraženi su na gostovanju u Gornjem Milanovcu.

Tokom prvog dela igre fudbaleri pančevačkog Železničara imali su terensku inicijativu, ali nisu uspeli i da je pretoče u rezultatsku prednost.

Odlučujući trenutak susreta dogodio se na samom početku drugog perioda igre. Igrao se 48. minut, domaćin je izveo korner nakon kojeg je u šesnaestercu Pančevaca nastala velika gužva, a u petercu se najbolje snašao Stefan Fićović koji je loptu poslao u mrežu golmana Mladena Živkovića.

Očekivano, nakon vodećeg pogotka domaćin je svim silama pokušavao da "umrtvi igru" i u tome j bio uspešan. Gostujući fudbaleri su pokušavali da stignu do izjednačujućeg pogotka, ali do rezultat se do poslednjeg sudijskog zvižduka nije menjao.

 

 

- Prva liga Srbije, 24. kolo:

Metalac (Gornji Milanovac) - Železničar (Pančevo) 1:0 (0:0)

Stadion: FK Metalac u Gornjem Milanovcu

Sudija Miroslav Matić

Strelac: S. Fićović u 48. minutu za Metalac:

Žuti kartoni: M. Škorić, D, Petković (Metalac); L. Petrović, A. Đorđević, A. Kovačević, D. Grgić (Železničar)

Metalac: Mirković, Abah (Milovanović), Bačkulja, Fićović, Luković (Milošević), Maksimović (Marković), Milinković (Petronijević), Milošev (Vujčić), Nikolić, Škorić, Stević.

Železničar: Živković, Grgić, Hajdin, M. Jovanović, S. Jovanović (Šušnjar), Kovačević, Mirosavljev (Kordić), Obrenović (Lainović), Petrović (Zuvić), Tomanović, Đorđević (Brkić).

 

Drugim trijumfom u nastakvu sezone, Gornjomilanovčani su napustili opasnu zonu i trenutno se sa 27 osvojenih bodova nalaze na dvanaestoj poziciji prvoligaškog karavana. Sa druge strene, ekipa Železničara ostaje na drugoj poziciji, a usled poraza IMT-a, bodovni zaostatak za liderom je ostao nepromenjen.

U narednom, 25. kolu Metalac "odlazi na noge" ekipi Zlatibora, dok "pančevačku dizelku" očekuje duel na domaćem terenu protiv sremskomitrovačkog Radničkog.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading