U IŠČEKIVANJU POTVRDE TRANSFER BOMBE: Nekadašnje dete Partizana parafiralo ugovor!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.01.2023

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dileme više nema, "romantika" je ponovo u modi.

U IŠČEKIVANJU POTVRDE TRANSFER BOMBE: Nekadašnje dete Partizana parafiralo ugovor!

Foto: OFK Beograd

U svojim vitrinama imaju pehare namenjene šampionu Kraljevine Jugoslavije, nakon Drugog svetskog rata četiri puta su prigrlili i najdraži trofej jugoslovenskog fudbala, a u sezoni 1962/63 stigli su i do polufinala tadašnjeg Kupa pobednika kupova, kada ih je na putu ka međunarodnom trofeju eliminisao londonski Totenhem (1:2, 1:3).

 

Poslednjih godina OFK Beograd prolazi kroz turbulentan period tokom kojeg je i sam opstanak doveden u pitanje.

Tokom zimske pauze klub je, čini se, načinio odlučujući korak ka izlasku iz krize. Novo rukovodstvo je "zasuklo rukave" i ozbiljno prionulo na posao povratka "romantike" na mesto koje mu po svim parametrima i pripada.

Uporedo sa pripremama, sportski sektor uveliko radi na jačanju igračkog kadra. Na Omladinski stadion već su pristigli Nenad Kudrić najbolji strelac vojvođanske grupe srpskoligaškog fudbala, kao i nekadašnji polaznici fudbalske škole Crvene zvezde Sava Avramovski i Marko Stojanović.

I dok se sa velikim nestrpljenjem iščekuje potvrda transfer bombe, potpis Milana Lole Smiljanića na vernost klubu sa Stare Karaburme, opremu plavo-bele boje zvanično je zadužio još jedan fudbaler.

Četvrto zimsko pojačanje OFK Beograda je Tomislav Todorović. U pitanju je dvadesetčetvorogodišnji fudbaler koji igra na poziciji levog krila, ali se uspešno snalazi i na drugim pozicijama u navalnom redu. Todorović na Omladinski stadion stiže iz finskog Kapa Kajanija čiji je dres nosio u prethodnoj polusezoni.

Foto: OFK Beograd

Tomislav Todorović - nova akvizicija "romantičara"

 

On je svoju igračku karijeru započeo u mlađim kategorijama beogradskog Partizana, a zatim je nosio dres Teleoptika, crnogorske Zete, Radničkog iz Nove Pazove, kragujevačkog Radničkog 1923 i OFK Bačke iz Bačke Palanke iz koje je prethodnog leta i krenuo put Finske.

Da podsetimo, plavo-beli nakon jesenjeg dela šampionata zauzimaju petu poziciju na tabeli Srpske lige Beograd sa skorom od pet pobeda, devet remija i jednog poraza. 

Prvi prolećni susret OFK Beograd će odigrati u Dobanovcima protiv ekipe Budućnosti. Meč je na programu 4. marta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading