PRVI NOVAJLIJA STIGAO U VRELO: Stojaković u karijeri već ima ozbiljna imena klubova!

Autor:

Sport

19.01.2023

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider na tabeli dodatno ojačao već odličan igrački kadar.

PRVI NOVAJLIJA STIGAO U VRELO: Stojaković u karijeri već ima ozbiljna imena klubova!

Foto: Privatna arhiva/Luka Stojaković

Mladi sportski kolektiv iz Vrela je spreman za novi iskorak i plasman u srpskoligaški karavan. 

Republika

Ekipa Vrelo Sport osnovana je 2015. godine i u prve tri sezone svog igranja uspela je da ostvari tri uzastopne promocije u viši rang. Takmičarsku 2022/2023 počeli su kao svoju petu godinu u zonskom rangu takmičenja. Prethodne dve godine završavali su u TOP 3 timova u ligi. 

Ove sezone jesenji deo prvenstva odigrali su odlično. Na zimsku pauzu otišli su sa prvog mesta na tabeli i učinkom 9-2-2. Prvi pratilac ekipa Strmovo 1968 ima dva boda manje.

Jedini novajlija za sada u ovom prelaznom roku u ekipi Vrelo Sport je Luka Stojaković (25). Prve fudbalske korake Stojaković je napravio u Valjevu (ZSK, Krušik), sa 15 godina odlazi u OFK Beograd gde se zadržao pet godina. Luka je 2013. godine dobio priznanje za najboljeg strelca cele omladinske škole. Posle OFK-a prešao je u Radnički (Novi Beograd) gde je napravio prve seniorske korake, tada u Srpskoj ligi. Igrao je još za IMT, Zvezdaru, Smederevo i Jedinstvo Ub. Posle šest meseci u Ubu rešio je da ciljano spusti ligu i da zaigra za Strmovo sa kojim je imao dosta uspeha. Polusezonu je završio sa pet golova i asistencija. Bilo je dosta poziva u ovom prelaznom, ali je odluka pala na Vrelo Sport.

Stojaković je za naš portal povodom prelaska u novi klub izjavio:

- Za Vrelo sam se odlučio zbog uslova koje imaju za rad. Od terena do stručnog štaba, imaju najozbiljniji sistem rada u zoni ubedljivo. Drugi razlog je što ću igrati sa dosta saigrača sa kojim sam igrao u Jedinstvu prošle godine. Takođe, privilegija je igralo za Vrelo gde znaš da je iznav svega toga jedan Nemanaj Matić. Očekivanja su da se uđe u viši rang i nadam se da ću svojim partijama doprineti tome. 

Prolećni deo prvenstva lider otvara pred svojim navijačima protiv ekipe Mladosti. U prvom susretu u Prnjavoru rezultat je bio 2:1 za Vrelo Sport.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading