MEŠTANI PODGORCA ZAJEDNO SPREMNI ZA NAJVIŠE CILJEVE: Malinik želi da napadne viši rang!

Autor:

Sport

03.01.2023

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle tri sezone pauze ekipa se opet takmiči u ligi.

MEŠTANI PODGORCA ZAJEDNO SPREMNI ZA NAJVIŠE CILJEVE: Malinik želi da napadne viši rang!

Foto: FK Malinik Podgorac

Tim iz Podgorca igra u Zaječarskoj okružnoj ligi. Na zimsku pauzu otišli su sa učinkom 6-1-6 što je bilo dovoljno za šestu poziciju na tabeli.

Republika

Od sezone 2022/2023 uz pomoć novih ljudi i mesne zajednice klub se opet aktivirao posle tri godine pauze. Aleksandar Zurić je sada na poziciji predsednika kluba, on je bio u klubu i pre pauze, ali je tada bio na poziciji sekretara.

Republika

Foto: FK Malinik Podgorac

Boban Ilić, predsednik MZ, desno na slici

 

Inicijator ponovnog aktiviranja bio je predsednik mesne zajednice Boban Ilić, sa pojeidnim igračima kao što su Zoran Todorović, Igor Kostanović.. U periodu od 2014-2019 Malinik je dva puta bio na pragu ulaska u viši rang, ali je oba puta posustao pred kraj prvenstva. Tada je doneta odluka da se napravi pauza.

Republika

Foto: FK Malinik Podgorac

Najmlađe selekcije kluba

 

Od ponovnog osnivanja igrački kadar 90% čine igrači iz sela, uglavnom je to neki spoj mladosti i iskustva koji bi za koju godinu trebao da predstavlja ozbiljan tim u ligi. Trenutno se za vreme zimske pauze radi na jačanju igračkog kadra za prolećne mečeve.

Republika

Foto: FK Malinik Podgorac

Meštani su ponosni na svoj klub

 

Uporedo sa radovima unutar kluba, radi se i na infrastrukturi. Pored dovođenja vode do samog terena u planu su i radovi na sređivanju prostorija kluba. U Maliniku su rešeni da opet vrate klub u sam vrh Zaječarske okružne lige, i da napokon naprave i iskorak ka višem rangu.

Malinik prolećni deo prvenstva otvara pred svojim navijačima protiv ekipe Rudara. U prvom susretu na gostovanju u Podvisu poraženi su minimalnim rezultatom.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading