NEKADA GIGANT U REGIONU: Sada se bori za goli fudbalski život!

Autor:

Sport

24.12.2022

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrači nisu merilo uspeha!

NEKADA GIGANT U REGIONU: Sada se bori za goli fudbalski život!

Foto: FK Srem Jakovo

Ulaz na stadion Srema

Srem je mnogim fudbalerima utabao stazu napretka, neki su na dobrom sportskom putu da ostvare lepe karijere, a fudbalsko Jakovo traži svetlo na kraju tunela da se rezultatski vrati u elitni “krug dvojke”.

Republika


U nekim prošlim, srećnijim sportskim godinama, Jakovo je bilo fudbalski centar u regionu.

Na “krilima” karijera alfe i omege kluba, Đorđa Tomića, Dragana Ćirić, Gorana Njamculovića… Srem je istih tih godina bio i epicentar za razvoj novih asova. U fudbalsku elitu baš sa “Prilivka” su se otisnuli: Miloš Bogunović, Danko Kiković, Marko Docić, Luka Cucin, Nikola Njamculović…


Jos za vreme igrackih dana: Dejana Radaka, Saše Radovanovića, Aleksandra Hajdera... publika je od vikenda do vikenda isčekivala novu utakmicu i odlazak na stadion koji je novo “lice” dobio 2009. godine za potrebe Univerzijade.


A onda...
Naišle su (svima) olovno teške fudbalske godine. Srem je sa “kreča” imao (i propustio) priliku da sačuva (mnogo ranije) izgubljen srpskoligaski status. Kasa se “preko noći” ispraznila. Takmičarski duh iz ekipe poznate po “sportskom srcu“ je odjednom nestao. Ni igrački staž vedete plavo-belih, Ivana Mitrovića, ni povratak u Jakovo iskusnog napadača sa internacionalnim iskustvom “u džepu”, Bobana Stojanovića, sa poletnom energijom jakovačke dece, nisu spasili Srem vrtoglavog sportskog pada do Prve A beogradske lige.

Iz pretposlednjeg ranga takmicenja Jakovčani su, pre dve godine, ispali - nesrećno. Fortuna im nije “namignula” pa su na javnoj licitaciji koju je organizovao Fudbalski savez Beograda izvisili “za dlaku” i morali su u poslednju ligu.


Navijači su, uglavnom zbog teškog života van terena, nedeljom zaboravili na fudbalsko popodne na “Prilivku”. Oni najodaniji koje i danas možemo da izbrojimo na prste jedne ruke, ostali su uz plavo-bele, “kraj žice”, samo platonski.

Uporedo sa finansijskim propadanjem Srema, odlazili su u dobre klubove fudbaleri koji su formu(lu) uspeha čekali (i dočekali) baš u Jakovu. Listom: defanzivac, Luka Cucin ugovorom je dužio crno-belu opremu, danas igra u Albaniji, nekadašnji lucidni vezista Srema, Milan Janjić je u Indjiji, hitrinogi centarfor Ljubomir Delić se otisnuo na Island...

Neki novi klinci svakog jutra trčkaraju za loptom na jednom od sedam terena u sremskoj ravnici. Fudbalski putevi: braće Njamculović (Mateje, Nikole, Stefana), Luke Čakovana i Strahinje Kekića utabana su staza i njihovog napretka.

Život “na ruletu” zbog virusa “Covid-19” svima nam je doneo panican strah za o(p)stanak na Planeti.

Srem iz Jakova traži svetlo na kraju tunela da se sa takmičarskog dna, poput istinskog Feniksa, preko terena, za neku godinu fudbalski vrati u elitni “krug dvojke”...

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
...

25.12.2022 10:51

Sve dok je Djordje tomic u vrhu kluba,nema velikom Sremu svetla na kraju tunela,dzabe sve,covek je upropastio klub!