NAJPRIJATNIJE SMO IZNENAĐENJE DOMAĆEG FUDBALA: Trener Grafičara sumirao utiske o jeseni velikih ostvarenja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.12.2022

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sumiranje utisaka za kraj jedne, po svim parametrima, uspešne polusezone.

NAJPRIJATNIJE SMO IZNENAĐENJE DOMAĆEG FUDBALA: Trener Grafičara sumirao utiske o jeseni velikih ostvarenja!

Foto: Instagram.com/crvenazvezdafk_os

Iza fudbalera Grafičara je jedna uspešna polusezona. Razvojni tim Crvene zvezde takmičenje u Prvoj ligi Srbije okončao je na deobi druge pozicije, ali i pored činjenice da je ostvarenje u drugom stepenu srpskog fudbalskog takmičenja, možda moglo biti i za nijnsu bolje, kada je reč o bodovnom saldu, u redovima popularnih "Grafosa", zadovoljstvo ne manjka.

 

Kruna uspešne jeseni, svakako je bila austrijska turneje tokom koje su "Ljubičasti" i na međunarodnoj sceni potvrdili uspešnost svog rada, a u smiraj aktuelne 2022. godine, trener Grafičara Marko Neđić još jednom je izneo svoje utiske o ostvarenom tokom prethodnih meseci:

- Mislim da smo ostavili izuzetan utisak ove polusezone i da smo sigurno najprijatnije iznenađenje, ne samo u Prvoj ligi Srbije, nego i u domaćem fudbalu. Ne znam da je bilo primera da ekipa koja u startnoj postavi ponekad ima i deset bonusa, sa decom iz Zvezdine škole, pravi ovakve rezultate i pre svega, igra napadački fudbal. No, ništa od toga nije slučajno, već je plod ozbiljnog rada i sistema koji smo još u pionirskim danima uspostavili sa generacijom rođenom 2003. godine - započeo je izlaganje šef struke Grafičara i nastavio:

- Ove sezone smo tako nastavili i epilog je da smo najmlađa i najefikasnija ekipa u Prvoj ligi Srbije. Takođe, pokazali smo i protiv Vojvodine u Kupu Srbije da možemo da se nadigravamo i sa najboljim ekipama u državi. I ne samo to, demonstrirali smo da pravimo razliku i na evropskom nivou, u tom meču sa Liferingom čime smo zaokružili fantastičnu polusezonu.

Foto: RFK Grafičar

Oni vode Grafose ka eliti

 

Na kraju je Marko Neđić istakao:

- Nemam tendenciju da previše hvalim, ni igrače, ni saradnike, ali ozbiljno radimo i idemo u korak sa Zvezdom i zbog toga želim da im svima čestitam na predanom radu. Mislim da je ovo najbolji razvojni put za mlade i talentovane igrače. Naravno, neizmerno sam zahvalan na podršci, kako Zvezdanu Terziću, tako i Slobi Govedarici, prvom čoveku Grafičara, ali i Nikoli Jeliću. Imam slobodu u radu i to je ključ dobrih rezultata

Nastavak takmičenja u okviru Prve lige Srbije zakazan je za 25. februar naredne godine, a već na startu takmičenja fudbalere Grafičara očekuje veliko iskušenje. Na terenu sa veštačkom travom stadiona "Rajko Mitić" dočekuju pančevački Železničar, ekipu sa kojom nakon prethodne jeseni dele pozicije dva i tri na tabeli drugog ranga srpskog fudbalskog takmičenja.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading