SALCBURG OBOJEN U LJUBIČASTO: Grafičar demonstrirao silu - Zvezdina deca se poigravala sa jednom od najboljih fudbalskih akademija Evrope! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

02.12.2022

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U danu kada srpski reprezentativci vode odlučujuću bitku za plasman u nokaut fazu svetske fudbalske smotre, mladi igrači ove zemlje pokazali su da je budućnost loptanja u našoj zemlji, u najmanju ruku, svetla.

SALCBURG OBOJEN U LJUBIČASTO: Grafičar demonstrirao silu - Zvezdina deca se poigravala sa jednom od najboljih fudbalskih akademija Evrope! (VIDEO)

Foto: Youtube.com/printscreen/Zvezda TV

Fudbaleri Grafičara na turneji u Austriji prvo su remizirali sa mladim fudbalerima Šturma iz Graca rezultatom 3:3, a danas su odmerili snage sa ekipom Liferinga, razvojnim timom devetostrukog uzastopnog šampiona Austrije, Salcburgom, koji predstavlja jednu od najboljih fudbalskih akademija na Starom kontinentu.

 

Opšti je utisak da su se mladići u ljubičastoj sportskoj opremi, ovoga puta nastupili su u kompletno beloj opremi, prosto poigravali sa budućim Salcburgovim zvezdama ostvarivši pobedu rezultatom 3:2 (1:1).

Već u 3. minutu susreta srpski prvoligaš dolazi do prednosti. pogotkom Senegalca Fala Faloa. Domaćin vrlo brzo stiže do izjednačenja i to nakon greške strelca prvog gola za popularne "Grafose". Ujedno to je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku susreta ekipa trenera Marka Neđića pokazala je fantastičnu igru. U potpunosti su ne samo parirali renomiranom protivniku, već se slobodno može reći da je srpska ekipa bila daleko kvalitetniji rival na terenu, a kao plod takve igre stigao j novi pogodak. Igrao se 50. minut susreta kada je Bubanj fantastično asistirao Nikoli Mituljikiću kojem nije bilo teško da zatrese mrežu Austrijanaca.

Domaćin je uspeo pogotkom iz, možda i prestrogo dosuđenog jedanaesterca, da izjednači u 54. minutu, a najlepši trenutak susreta viđen je desetak minuta kasnije.

Igrao se 65. minut susreta i akcija Grafičara za fudbalske udžbenike. Kombinaciju je započeo Knežević, nastavio Jovan Mituljikić koji je loptu prosledio do brata Nikole, a ovaj na volšeban način uposlio Mateju Bubnja za novi prednost beogradskog prvoligaša i ispostaviće se konačan trijumf.

 

 

Ovim susretom okončana je austrijska turneja ekipe Grafičara, a trener Marko Neđić i svi u ekipi Grafičara moraju biti prezadovoljni onime što je podmlađena ekipa "Grafosa" pružila. Sledi zasluženi zimski odmor, a zatim i istorijski pohod ka eliti srpskog fudbala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading