VERUJEM DA MOŽEMO DO CILJA: I pored svih problema Mihajlovića ne napušta optimizam - istorijski rezultat je na dohvat ruke!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

17.12.2022

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener je sumirao jesen koja je nedavno okončana.

VERUJEM DA MOŽEMO DO CILJA: I pored svih problema Mihajlovića ne napušta optimizam - istorijski rezultat je na dohvat ruke!

Foto: FK Jedinstvo Banatsko Karađorđevo

Fudbalčeri Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva jesenji deo sezone u okviru Vojvođanske lige Istok okončali su na trećoj poziciji ostvarivši skor od deset pobeda, dva remija i tri poraza.

 

Klub se već sedam sezona uzastopno takmiči u ovom rangu srpskog fudbala i prethodne dve sezone za korak im je izmicao plasman u viši rang, Srpsku ligu Vojvodina, a svi u klubu se nadaju da upravo aktuelna sezona može biti i istorijska za klub iz naselja u opštini Žitište.

Polusezonu za nama, kao i očekivanja od nastavka šampionata izneo je trener Jedinstva, Boško Mihajlović:

– Moglo je da bude i bolje da nismo dva puta kiksnuli pred našim navijačima. Posle tri startne pobede, sa Begejom, kod kuće, bilo je 0:0, kasnije nas je iznenadilo Jedinstvo iz Vlajkovca i odnelo plen. Sa tih pet bodova bili bismo prvi. Ovde sam šest godina i prvi put se desilo da izgubimo tri meča u nizu, osim od Vlajkovčana, iztgubili smo od Kikinđana i Radničkog u Kovinu. Brzo smo se digli i u preostalih šest kola slavili smo pet puta i odigrali nerešeno na gostovanju Slobodi. Nedostajao je kapiten Goran Radišić i na terenu je, u poslednja dva meča, proveo svega pola sata.

Foto: FK Jedinstvo Banatsko Karađorđevo

Verni navijači su uvek uz svoje ljubimce

 

Šef struke u razgovoru za portal "FSVinfo!, obrazlaže i razloge zbog kojih klub već sada nije na mestu koji je bio očekivan:

– To je i ključ zaostatka za liderom. Imali smo saobraćajku pred meč prvog kola sa Kozarom i u automobili koji sam vozio, bio je i Radišić. Priključio se treninzima dve nedelje pre kraja jeseni i mnogo je nedostajao. Kapiten je, lider tima i nedostajala je mirnoća u igri gde je bio glavni ideolog i strelac iz drugog plana.

Navedeni problemi su doneli i neke pozitivne stvari:

– Bajić, Zemunski, Popov, Bajat i Kujundžić iskoristili su priliku i mnogo napredovali i u grupi su igrača koji su najviše vremena proveli na terenu. Oni su među prvim talentima u ovom delu banatske ravnice i ako ovako nastave, mogli bi da ispišu lepe fudbalske priče.

Republika

Foto: FK Jedinstvo Banatsko Karađorđevo

Jedinstvo se nada istorijskom ostvarenju

 

Ciljevi za predstojeće proleće su poznati:

– Kroz protokol je prošlo 20 fudbalera, iskusni Martinović i Medić nisu izlazili na teren, a kvartet, među kojima je i Radišić, igrao je 118 minuta. I pored toga, kadar nećemo da gomilamo i biće dovoljan Radišićev povratak, zadovoljan sam postojećim. Ako neko i dođe biće u rangu mladih. Cenimo Kikinđane, zaslužili su jesenje počasti, ali bićemo spremni da ih nadvisimo. Poslednja tri prvenstva bili smo drugi i ovo je naš četvrti napad na tron. Verujem da možemo do cilja - zaključio je Boško Mihajlović šef struke Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading