PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: OFK Kikinda!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.12.2022

17:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jesen sjajnih rezultata okončali su kanonadom golova kojom su stavili tačku na prvi deo šampionata.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: OFK Kikinda!

Foto: OFK Kikinda

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Vojvođanske lige "Istok", jeste OFK Kikinda iz Kikinde.

 
- Istorijat kluba:

Kikinda, grad koji se nalazi u neposerdnoj blizini srpsko-rumunske granice svoj fudbalski klub ima još od 1909. godine. Osnovan je pod imenom NAK, a tokom dosadašnje istorije često je menjan naziv kluba: KAK (1918-19), AK Srbija (1919-1932), SK Sloga (1932-1945) i 6. oktobar, naziv koji je klub nosio do 70-tih godina XX veka kada dobij današnje ime.

Največi uspeh u nekadašnjoj Jugoslaviji ostvarili su 1976. godine kada su obezbedili plasman u Drugu saveznu ligu SFR Jugoslavije i u ovom rangu su ostali do raspada nekadašnje države. Jedino u sezoni 1980/81 na kratko su se vratili u treći stepen takmičenja.

Raspadom SFR Jugoslavije dobili su priliku da se takmiče i u elitnom rangu. Članovi najboljeg ranga SR Jugoslavije bili su u sezonama 1992/93 i 1993/94, dok su u sezoni 1996/97 igrali u okviru Prve "B" lige.

Polovinom druge decenije XXI veka klub se našao u krizi pa su se takmičili i u Banatskoj zoni i Područnoj fudbalskoj ligi Zrenjanina, da bi prethodnih pet sezona bili redovni članovi vojvođanskog ranga takmičenja, s tim da su sezonu 2021/22 proveli i u Srpskoj ligi Vojvodina.

Foto: OFK Kikinda

OFK Kikinda 1975/76

 

- Sezona 2022/23:

Kikinđani su aktuelnu sezonu započeli porazom u Ruskom Selu od ekipe Crvene zvezde rezultatom 1:0, ali je usledila serija od 14 utakmica tokom koje je kikindski klub ostvario 11 pobeda uz samo tri remija što je bilo dovoljno za osvajanje jesenjih lovorika.

Tokom većeg dela jeseni lider Vojvođanske lige "Istok" bila je ekipa Slobode iz Novih Kozaraca, ali se prelomni momenta dogodio nakon 14. odigranog kola u kojem je dotadašnji lider remizirao na svom terenu sa ekipom Jedinstva iz Banatskog Karađorđeva rezultatom 0:0, dok je OFK Kikinda pobedom u Žitištu preuzela prvu poziciju na tabeli. Posebno treba istaći poslednji meč prvog dela sezone u kojem su Kikinđani na svom terenu deklasirali Proleter iz Banatskih Karlovca rezultatom 10:0.

Republika

Foto: OFK Kikinda

Rekordna pobeda u aktuelnoj sezoni

 

- Igrački kadar:

Tokom prethodne jeseni za ekipu iz Kikinde nastupali su: Dalibor Savkov, Srđan Mitrović, Milan Radulović, Nikola Terzin, Dušan Božić, Dušan Radovanović, Mateja Jarić, Nebojša Đukić, Milan Reljić, Rafael Remigus Governor, Stefan Morović, Petar Cvijanović, Aleksa Nikolić, Veljko Milošević, Stevan Zeljković, Marko Spahić, Vuk Sare, Boris Ćirić i Dejan Ivanović.

- Rezultati u sezoni 2022/23:

1. kolo: Crvena zvezda (Rusko Selo) - OFK Kikinda (Kikinda) 1:0

2. kolo: ŽAK (Kikinda) - OFK Kikinda (Kikinda) 0:1

3. kolo: OFK Kikinda (Kikinda) - Jedinstvo (Vlajkovac) 2:0

4. kolo: Radnički (Kovin) - OFK Kikinda (Kikinda) 1:2

5. kolo: OFK Kikinda (Kikinda) - Borac (Starčevo) 3:0

6. kolo: Omladinac FAM (Botoš) - OFK Kikinda (Kikinda) 0:0

7. kolo: OFK Kikinda (Kikinda) - Jedinstvo (Banatsko Karađorđevo) 4:1

8. kolo: Polet (Idvor) - OFK Kikinda (Kikinda) 1:1

9. kolo: OFK Kikinda (Kikinda) - Sloboda (Novi Kozarci) 1:1

10. kolo: Jedinstvo Stević (Kačarevo) - OFK Kikinda (Kikinda) 2:4

11. kolo: OFK Kikinda (Kikinda) - Kozara (Banatsko Veliko Selo) 2:0

12. kolo: Mladost (Omoljica) - OFK Kikinda (Kikinda) 0:2

13. kolo: OFK Kikinda (Kikinda) - Vojvodina 1928 (Perlez) 1:0

14. kolo: Begej (Žitište) - OFK Kikinda (Kikinda) 0:2

15. kolo: OFK Kikinda (Kikinda) - Proleter (Banatski Karlovac) 10:0

 

 

- Prolećni deo sezone 2022/23:

Sam pogled na tabelu Vojvođanske lige "Istok" jasno pokazuje da će se borba za plasman u viši rang voditi između tri kluba. U pitanju su lider OFK Kikinda, Sloboda iz Novih Kozaraca i Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva, mada ne treba zaboraviti i da realne šanse da se uključi u borbu za najviši plasman ima i Crvena zvezda iz Ruskog Sela.

Izuzetno zanimljiv duel odigraće se već na startu prolećnog dela šampionata. Na gradski stadion u Kikindi stiže Crvena zvezda iz Ruskog Sela i već tada će mnoge stvari kada je krajnji ishod ovog takmičenja, biti jasnije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading