PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Hajduk Divoš!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.12.2022

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom jesenjeg dela sezone nisu osetili gorčinu poraza, a tokom predstojećeg proleća vodiće veliku borbu kada je plasman u viši rang u pitanju zajedno sa rivalima iz Rume i Erdevika.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Hajduk Divoš!

Foto: FK Hajduk Divoš

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Vojvođanske lige "Jug", jeste Fudbalski klub Hajduk iz Divoša.

 
- Istorijat kluba:

Divoš, naselje u čijoj se blizini nalazi manastir Kuveždin, jedan od 16 fruškogorskih manastira, može se pohvaliti i velikom fudbalskom tradicijom. Ekipa Hajduka osnovana je 1926. godine, a jednu od najznačajnijih utakmica u klupskoj istoriji odigrali su 18. septembra 1979. godine protiv novosadske Vojvodine, a koju je klub iz "srpske Atine" rešio u svoju korist rezultatom 0:6.

Tokom prethodne decenije klub je prešao četiri ranga takmičenja, a istorijski uspeh ostvarili su u sezoni 2016/17 kada su kao šampioni PFL Sremska Mitrovica obezbedili plasman u Vojvođansku ligu Jug. U klupske anale ušli su: Dragoslav Petrović, Aleksandar Stajčić, Vladimir Savićević, Nenad Grujić, Tihomir Zec, Đorđe Pendo, Aleksandar Simić, Dušan Sovilj, Bora Avramović, Rajko Maričić, Vladimir Zeljković, Branislav Vujić, Dejan Novaković, Miloš Jovanović, Srđan Lazić, Vuk Kekić, Branislav Zeljković, Miodrag Sremac, Andrej Ristić, Momčilo Milekić, Igor Lacković, Miloš Petrović i Stefan Zoranović. Šampionsku sezonu predvodio je kapiten Vladimir Savićević sa 21 pogotkom, a sa klupe tim su predvodili treneri Svetislav Petković i Stevan Krstić.

Foto: Wikipedia.org

Jedan od prvih sastava FK Hajduk iz Divoša

 

- Sezona 2022/23:

Fudbaleri Hajduka nakon uvodnog trijumfa nad novosadskom Slavijom i remijem u duelu sa Radničkim iz Nove Pazove, vezali su šest uzastopnih trijumfa nakon kojih su čvrsto zaseli na lidersku poziciju i na tom mestu ostali do okončanja prvog dela šampionata.

Prvi deo takmičenja Hajduk je okončao bez poraza, a najubedljiviju pobedu ostvarili su u meču 14. kola savladavši na domaćem terenu ekipu Veternika rezultatom 6:1.

- Igrački kadar:

Tokom prethodne jeseni za ekipu iz Divoša nastupali su: Marko Trkulja, Miloš Ranđelović, Danilo Nikolić, Nebojša Skopljak, Boža Jević, Aleksandar Ignjić, Stefan Simeunović, Vladimir Mandić, Aleksandar Erak, Igor Krmar i Mladen Galić.

Foto: FK Hajduk Divoš

FK Hajduk Divoš

 

- Rezultati u sezoni 2022/23:

1. kolo: Hajduk (Divoš) - Slavija (Novi Sad) 3:1

2. kolo: Hajduk (Divoš) - Radnički (Nova Pazova) 0:0

3. kolo: GFK Sloven (Ruma) - Hajduk (Divoš) 0:1

4. kolo: Hajduk (Divoš) - Sloboda (Donji Tovarnik) 2:0

5. kolo: Jedinstvo (Rumenka) - Hajduk (Divoš) 0:1

6. kolo: Hajduk (Divoš) - Dunav (Stari Banovci) 2:0

7. kolo: Mladost (Bački Jarak) - Hajduk (Divoš) 0:2

8. kolo: Hajduk (Divoš) - Indeks (Novi Sad) 3:0

9. kolo: Železničar (Inđija) - Hajduk (Divoš) 0:0

10. kolo: Hajduk (Divoš) - Šajkaš 1908 (Kovilj) 4:0

11. kolo: Radnički (Šid) - Hajduk (Divoš) 0:0

12. kolo: Hajduk (Divoš) - Sloga (Erdevik) 0:0

13. kolo: Donji Srem 2015 (Pećinci) - Hajduk (Divoš) 0:2

14. kolo: Hajduk (Divoš) - Veternik (Veternik) 6:1

15. kolo: Sloga (Temerin) - Hajduk (Divoš) 0:0

 

 

- Prolećni deo sezone 2022/23:

Tokom predstojećeg proleća vodiće se velika borba između Hajduka iz Divoša, GFK Slovena iz Rume i erdevičke Sloge, a ulog je veliki, plasman u treći stepen takmičenja, Srpsku ligu Vojvodina.

Fudbaleri iz Divoša u prvom kolu nastavka šampionata gostovaće u Novom Sadu gde će odmeriti snage sa ekipom Slavije. Prvi meč dveju ekipa okončan je pobedom Hajduka rezultatom 3:1.

Republika

Foto: FK Hajduk Divoš

Stadion FK Hajduk Divoš

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading