POTPUNI KRAH VEČITIH: Podaci su neumoljivi - Crvene zvezde i Partizana nema na fudbalskoj mapi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.12.2022

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mečevi Crvene zvezde i Partizana, potpuno je jeasno najpraćenije su fudbalske utakmice u Srbiji. Međutim, jedan podatak i te kako dovodi u pitanje navedeno i mnogi bi morali da se zamisle da li je sve navedeno i zasluženo.

POTPUNI KRAH VEČITIH: Podaci su neumoljivi - Crvene zvezde i Partizana nema na fudbalskoj mapi!

Foto: Starsport

Detalj sa 168. Večitog derbija

Borba za prvenstvene bodove, kada su prva četiri ranga srpskog fudbalskog takmičenja u pitanju, odavno je okončana. Utisci o svemu viđenom prethodne jeseni i dalje se sumiraju, ali jedan podatak koji je mnogima možda i promakao, mnogo toga govori u prilog, tzv, "malim fudbalskim terenima".

 

Prema očekivanju, beogradski Večiti rivali Crvena zvezda i Partizan prvi deo šampionata okončali su na očekivanim pozicijama. Dva vodeća mesta superligaškog karavana pripadaju njima. Crveno i crno-beli su ostvarili najveći broj bodova, a istovremeno su i najefikasniji kada je elitni rang našeg fudbala u pitanju.

Međutim, postavlja se pitanje, gde se po tom parametru ekipe sa Topčiderskog brda nalaze kada je u pitanju kompletan srpski fudbal.

Aktuelni šampion Crvena zvezda, na 19 odigranih prvenstvenih utakmica postigla je ukupno 50 pogodaka, što daje prosek od 2,63 gola po susretu. Sa druge strane ekipa iz Humske ostvarila je učinak od 2,42 pogotka. Sve navedeno daleko je od najefikasnijih klubova u Srbiji.

Ukoliko bi smo posmatrali prva četiri ranga srpskog fudbala, najefikasniji srpski klub takmiči se u Zoni "Centar". Ekipa niškog OFK Sinđelića na 15 prvenstvenih mečeva postigla je neverovatna 84 pogotka, što iznosi 5,6 golova po meču. Iza niške ekipe mesto je zauzela ekipa Morave 1918 iz Ćuprije koja je u okviru Zone "Zapad" postigla 60 golova na 15 mečeva, odnosno okruglo četiri po meču. Iza vodećeg dvojca nalaze se Žitorađa sa 3,87 golova, Rembas iz Resavice sa 3,4 gola po meču, dok najefikasnija ekipa srpske prestonice dolazi iz Beogradske zone. Ekipa podno Nebojša kule na 15 mečeva, 49 puta je tresla mreže protivnika, odnosno 3,27 golova po susretu.

Republika

Foto: OFK Sinđelić Niš

OFK Sinđelić Niš - najefikasnija srpska ekipa

 

Na listi najefikasnijih srpskih fudbalskih klubova Crvena zvezda zauzima tek 16. poziciju, dok su crno-beli na poražavajućem 25. mestu.

- TOP 10 najefikasnijih srpskih klubova:

1. OFK Sinđelić (Niš) 5,60

2. Morava 1918 (Ćuprija) 4,00

3. Žitorađa (Žitorađa) 3,87

4. Rembas (Resavica) 3,40

5. GSP Polet Dorćol (Beograd) 3,27

6. Balkanski (Dimitrovgrad) 3,20

7. Trstenik PPT (Trstenik) 3,07

8. Bor 1919 (Bor) 3,07

9. Bratstvo 2019 (Prigrevica) 2,93

10. Jedinstvo Putevi (Užice) 2,92

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading