PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: OFK Sinđelić Niš!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.12.2022

18:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apsolutni jesenji šampion svih fudbalskih takmičenja u Srbiji stiže iz grada na Nišavi.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: OFK Sinđelić Niš!

Foto: OFK Sinđelić Niš

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Zone "Centar", jeste OFK Sinđelić iz Niša.

 
- Istorijat kluba:

Neposredno po okončanju Velikog rata zahvaljujući angažmanu grupe entuzijasta i zaljubljenika i loptanje u Nišu je formiran Fudbalski klub Sinđelić. Prvo improvizano klupsko igralište bio je teren XVI pešadijskog puka koji je služio i kao egzercirište.

Prvih godina postojanja klub je uglavnom odigravao mečeve sa niškim fudbalaskim ekipama, a jedan od prvih međugradskih mečeva odigran je aprila 1922. godine protiv leskovačkog Građanskog. Niški fudbaleri su taj meč rešili u svoju korist rezultatom 1:0 i time je navedeni susret ostao upisan u klupskim analima kao prva pobeda Sinđelića nad nekom od ekipa iz drugog grada.

Kada je reč od XXI veku, ekipa Sinđeliđa je najveći uspeh ostvarila leta 2010, godine osvojivši prvu poziciju u okviru Srpske lige Istok čime je obezbeđeno i učešće u drugom stepenu takmičenja srpskog fudbala. Dve sezone je Sinđelić bio deo Prve lige Srbije.

Kada je reč o nacionalnom kup takmičenju Sinđelić je dva puta uspevao da stigne do četvrtfinalne runde, ali je u oba slučaja eliminisam od beogradskog Partizana. U sezoni 2007/08 beogradski "Parni valjak " je slavio rezultatom 5:1, dok je tri sezone kasnije Partizan ostvario trijumf rezultatom 4:0.

Republika

Foto: OFK Sinđelić Niš

"Bikovi" uvek verni "Sinđi"

 

- Sezona 2022/23:

Neverovatnu jesen iza sebe imaju fudbaleri OFK Sinđelića. U prethodnih 15 utakmica, klub je zabeležio 14 pobeda, a jedino je klubu sa "Durlana" odolela Mladost iz Medoševca. Oni su na svom terenu u okviru 5. kola remizirali sa niškom "kaznenom ekspedicijom" rezultatom 0:0.

Uz 43 osvojena boda, od maksimalnih 45, Sinđelić se može podičiti i neverovatnim gol koeficijentom. Niški crno-beli su 84 puta tresli protivničke mreže, dok je njihova odbrana kapitulirala svega šest puta.

Najubedljiviju pobedu prethodne jeseni Sinđelić je ostvario 9. oktobra u okviru 9. kola Zone "Centar". Na gostovanju u Malošištu, niška ekipa je slavila rezultatom 12:2.

Republika

Foto: OFK Sinđelić Niš

Na "Durlanu" se igra najbolji fudbal u Srbiji

 

- Igrački kadar:

Tokom prethodne jeseni za ekipu OFK Sinđelića nastupali su: Nemanja Đorđević, Jakov Stojanović, Darko Živković, Dušan Stoiljković, Aleksandar Mršević, Marko Jović, Aleksandar Cvetković, Nikola Ristić, Sava Stojičić, Marko Ivečić, Mihajlo Topalović, Lazar Stevanović, Vukašin Stojanović, Miroslav Trajković, Mladen Radenković, Veljko Šarenac, Miloš Anđelković, Dejan Bregovljanović, Aleksandar Pešić, Petar Ikić, Nemanja Stošković, Aleksandar Kosovac, Aleksandar Stojković, Mladen Stoičev i Marko Arsić.

- Rezultati u sezoni 2022/23:

1. kolo: OFK Napredak 1929 (Aleksinac) - OFK Sinđelić (Niš) 0:4

2. kolo: OFK Sinđelić (Niš) - Naša krila 1936 (Belotinac) 4:0

3. kolo: Orljane (Orljane) - OFK Sinđelić (Niš) 1:6

4. kolo: OFK Sinđelić (Niš) - Mladost (Batušinac) 9:0

5. kolo: Mladost (Medoševac) - OFK Sinđelić (Niš) 0:0

6. kolo: OFK Sinđelić (Niš) - OFK Niš (Niš) 3:0

7. kolo: Pukovac (Pukovac) - OFK Sinđelić (Niš) 0:5

8. kolo: OFK Sinđelić (Niš) - Svrljig (Svrljig) 7:1

9. kolo: Malošište (Malošište) - OFK Sinđelić (Niš) 2:12

10. kolo: OFK Sinđelić (Niš) - Morava (Žitkovac) 6:1

11. kolo: Delijski Vis (Niš) - OFK Sinđelić (Niš) 0:1

12. kolo: OFK Sinđelić (Niš) - Rudar (Jelašnica) 9:0

13. kolo: Palilulac (Niš) - OFK Sinđelić (Niš) 0:7

14. kolo: Jedinstvo (Gornji Matejevac) - OFK Sinđelić (Niš) 0:6

15. kolo: OFK Sinđelić (Niš) - Bukovik (Ražanj) 5:1

 

 

- Prolećni deo sezone 2022/23:

Prvi deo sezone ekipa OFK Sinđelića je okončala sa neverovatnih 13 bodova više u odnosu na drugoplasirani Bukovik iz Ražnja. Na osnovu svega viđenog može se slobodno reći da bi prvorazredna senzacija bila ukoliko bi bilo ko u aktuelnoj sezoni uspeo da ugozi primat niškog kluba i već sada se rukovodstvo OFK Sinđelića može pripremati za narednu jesen i start u Srpkoj ligi Istok.

Prvi prolećni susret "niški Sinđa" će odigrati na svom "Durlanu", a protivnik je aleksinački OFK Napredak 1929.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading