PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Crni Vitez 1924 Kalište!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.12.2022

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I u oklopu se može igrati dobar fudbal i konkurisati za viši rang takmičenja.

PREDSTAVLJAMO SRPSKE FUDBALSKE ŠAMPIONE: FK Crni Vitez 1924 Kalište!

Foto: FK Crni Vitez Kalište

Šampion jesenjeg dela sezone u okviru Opštinske lige Malo Crniće, jeste Fudbalski klub Crni Vitez 1924 Kalište.

 
- Istorijat kluba:

FK Crni Vitez 1924 iz Kališta kod Požarevca osnovan je 1924. godine, ali je nakon godina tokom kojih se nije takmičio, reaktiviran u jeku korone zahvaljujući prevashodnom angažmanu omladine Kališta, a svoj prvi nastup u klupskim takmičenjima zabeležili su u sezoni 2020/21.

Klub se već treću godinu takmiči se u Opštinskoj ligi Malo Crniće. U svojoj debitantskoj sezoni zauzeli su petu poziciju. Godinu dana kasnije, osetno pojačan igrački kadar stigao je do drugog mesta izgubivši bitku sa ekipom BSK 1924 iz Boževca i čini se da je konačno došlo vreme da tim iz Kališta krene put Međuopštinske lige "Mlava".

Klub vode mladi i perspektivni ljudi sa jasnom vizijom. Prvi čovek kluba je Lazar Stojadinović, potpredsedničko mesto pokriva Filip Perić, dok je sekretar kluba Veljko Milić. Rukovodeću palicu na terenu drži trener Dejan Dinić.

O dosadašnjim uspesima Crnog Viteza 1924 govori i podatak da su prethodne sezone stigli do finala opštinskog kup takmičenja, a na putu do borbe za trofej eliminisali su dve ekipe koje se takmiče u višim rangovima srpskog fudbala, Napredak 1936 Veliko Crniće, koji se tada takmičio u Okružnoj ligi, kao i FK Integral iz Batuše koji zauzima mesto u vrhu Medjuopštinske lige "Mlava". Ipak "Vitezovi" su u finalu poraženi od ekipe Šapina rezultatom 1:7.

Republika

Foto: FK Crni Vitez Kalište

"Crni vitez" u srcu

 

- Sezona 2022/23:

Velika borba viđena je u prvom delu šampionata. Od samog starta takmičenja lidersku poziciju je preuzela ekipa Stiga iz Crljenca koja je sa vrha gledala ostatak lige sve do poslednjeg meča jesenjeg dela takmičejna. 

U velikom derbiju celokupnog takmičenja, Crni Vitez je na gostovanju u Crljencu savladao dotadašnjeg lidera rezultatom 1:0 čime su fudbaleri iz Kališta prigrabili jesenje lovorike.

Treba napomenuti da su šampioni prvog dela Opštinske lige Malo Crniće ostvarili skor od osam trijumfa uz jedan remi i poraz, a najubedljiviji su bili u duelima protiv Napretka iz Velikog Crnića, Napretka iz Toponice i salakovačkog Radnika. Sva tri meča su rešili u svoju korist rezultatom 5:0.

Trenutno najbolji strelac lige jenajmladji i najtalentovaniji igrač Crnog Viteza, Ilija Jevtović

- Igrački kadar:

Tokom prethodne jeseni za ekipu FK Crni Vitez 1924 nastupali su: 

- Golmani: Vukan Rujević i Dragan Marjanović.

- Odbrana: Filip Perić, Stefan Kosanović, Nikola Kosanović (kapiten ekipe), Miloš Ivanović, Danijel Gajić i Stefan Žikić.

- Vezni red: Lazar Stojadinović, Stefan Stanojević, Miloš Vojinović, Miloš Stanojević, Dusan Grujičić i Aleksandar Paunović.

- Napad: Mihajlo Mitić, Saša Nešić, Slobodan Dimovski, Miloš Životić, Ilija Jevtović, Aca Miladinović, Milan Jovičić i Željko Svetomirović koji je ujedno i najstariji igrač u ekipi.

Foto: FK Crni Vitez Kalište

Spremni za proleće i borbu za viši rang

 

- Rezultati u sezoni 2022/23:

1. kolo: Crni Vitez 1924 (Kalište) - Napredak (Veliko Crniće) 5:0

2. kolo: Radnik (Salakovac) - Crni Vitez 1924 (Kalište) 0:3

3. kolo: Crni Vitez 1924 (Kalište) - Napredak (Toponica) 5:0

4. kolo: Stig (Malo Crniće) - Crni Vitez 1924 (Kalište) 1:0

5. kolo: Crni Vitez 1924 (Kalište) - Stig (Crljenac) 3:1

6. kolo: Napredak (Veliko Crniće) - Crni Vitez 1924 (Kalište) 1:3

7. kolo: Crni Vitez 1924 (Kalište) - Radnik (Salakovac) 5:0

8. kolo: Napredak (Toponica) - Crni Vitez 1924 (Kalište) 1:4

9. kolo: Crni Vitez 1924 (Kalište) - Stig (Malo Crniće) 1:1

10. kolo: Stig (Crljenac) - Crni Vitez 1924 (Kalište) 0:1

 

 

- Prolećni deo sezone 2022/23:

U nastavak šampionata Crni Vitez ulazi sa sa jednim, odnosno pet bodova u odnosu na imenjake ig Crljenca i Malog Crnića i navedena tri kluba su i jedini pretendenti na plasman u viši rang, Međuopštinsku ligu "Mlava".

Prolećne borbe "Vitezovi" će započeti duelom na domaćem terenu protiv Napretka iz Velikog Crnića kojeg su u prvom delu takmičenja dva puta ubedljivo savladali rezultatima 5:0 i 3:1.

Treba napomenuti da su tokom zimske pauze u redove kluba iz Kališta već stigla dva pojačanja. U pitanju su igrač sredine terena Danijel Virvijević i napadač Nikola Rajić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading