UKAZALA NAM SE PRILIKA, ISKORISTIĆEMO JE: Presije nema - nada postoji!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.12.2022

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa iz Novof Sela na putu je da se nakon samo jedne sezone vrati u viši rang takmičenja.

UKAZALA NAM SE PRILIKA, ISKORISTIĆEMO JE: Presije nema - nada postoji!

Foto: FK Milan Orlić Novo Selo

Prethodne sezone Fudbalski klub Milan Orlić, usled katastrofalnih rezultata u samom finišu sezone gde su u četiri odlučujuća duela osvojili samo bod, došli su u situaciju da takmičenje okončaju "ispod crte" usled čega su ove jeseni startovali u nižem rangu takmičenja. Ipak, čini se da su svi u Novom Selu spremni da se ekspresno vrate u rang kojem prema svim parametrima i pripadaju.

 

U jesenjem delu Međuopštinske lige “Jadar”, Milan Orlić iz Novog Sela osvojio je 28 bodova što je bilo dovoljno za poziciju "broj dva" sa dva boda manje od lidera iz Zavlake. U klubu ističu da na početku sezone nisu pred stručni štab i igrače stavili teret moranja povratka u Mačvansku okružnu ligu i da su zadovolnji ostvarenim u prvom delu šampionata:

– Posle ispadanja iz Mačvanske okružne lige, došlo je do promena u upravi kluba, ali i u igračkom kadru. Krenuli smo ispočetka. Nismo formirali ekipu za vrh, već za sredinu tabele. Cilj je bio da odigramo dobru sezonu i zadržimo status. Nismo razmišljali o tome da budemo u vrhu, da osvojimo drugo mesto, što je veliki uspeh. U tom momentu nismo ni znali da će prvak direktno ići u viši rang, a da će se ekipe od drugog do petog mesta kroz baraž boriti za još jedno mesto u Mačvanskoj okružnoj ligi. Igrali smo dobro tokom cele polusezone i doživeli samo jedan poraz protiv Studenca u Gornjoj Koviljači. Posle te utakmice, igrali smo sve bolje – kaže Zoran Gajić, predsednik kluba.

Foto: FK Milan Orlić Novo Selo

U Novom Selu će znati kako da proslave uspehe

 

Prvi čovek kluba posebno ističe meč u kojem su jesenjeg šampiona savladali sa ubedljivih 6:1 na svom igralištu u Novom Selu:

– Bila je to odlična utakmica u kojoj smo igrali veoma dobro, posebno u drugom poluvremenu. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim ekipama i sada su malo i ambicije porasle. Sada kada nam se ukazala prilika za titulu, pokušaćemo da je iskoristimo. Ako ne uspemo, potrudićemo se da se u viši rang plasiramo kroz baraž. Svi fudbaleri će ostati u klubu, a nameravamo da dovedemo dva pojačanja. Nadam se da će to biti dovoljno za još bolje rezultate na proleće.

Predsednik Zoran Gajić je napomenuo da će ekipa već polovinom januara započeti sa pripremama za nastavak sezone. Smatraju svi u FK Milan Orlić da je aktuelna pauza preduga i da će igračima prijati nešto duži uvodni rad. Na početku, ekipa će trenirati u dvorani, a zatim preći i na teren sa veštačkom travom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading